686(19) Kathleen Tessaro "Kvepalų kolekcininkė"

Estimated read time 2 min read

kvepalu_kolekcininke_p1Kathleen Tessaro “Kvepalų kolekcininkė”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Buvo smagu paskaityti lengvą knygą, kuri nėra koncentruota tik į meilės temą. Apskritai, meilės čia buvo nedaug, tik tiek, kiek mes visi mylim. Daug daugiau įdomaus gyvenimo, kuriame dominuoja ir kitokie jausmai.

Knyga susideda iš dviejų dalių. Praeities ir dabarties. Tiesa praeitis yra 1929 metais, o dabartis – 1955. Tad gana neįprasta, paprastai tokiose knygose ta dabartis šauna į mūsų laikus. Čia gi dar ne visi spėjo atsigauti, atsistatyti po karo, todėl buvo dar įdomiau.

Greisė yra nelabai pritampanti aukštuomenės mergina, žmona, kuriai “nelimpa” visuomeninės pareigos. Bet gi tais laikais buvo nenormalu “ieškoti savęs”. Netikėtai ji gauna laišką iš advokatų Paryžiuje, kad gavo palikimą nuo nepažįstamos Evos. Štai toji Ema yra senesnės, 1929 metų istorijos dalyvė. Pažintis su ja prasidėjo viešbutyje, kur būdama 14 metų dirbo kambarine. Čia buvo labai įdomu skaityti apie to meto aukštuomenės purvinus skalbinius :), charakterius. Vėliau Eva tampa profesionalia lošėja ir blaškosi po pasaulį, kol galiausiai pasineria į kvepalų kūrėjo vadybininkės rolę.

Kuo susijusios Eva su Greise, negaliu išduoti, viskas paaiškėja knygos viduryje. Abu laikotarpiai labai įdomūs, o istorijos įtraukiančios. Didelę dalį knygoje užima ir kvepalai, kvapai, jų kūrimas, receptai.

Trumpai tariant tai labai lengva knyga vienam vakarui, tačiau kažkuo ji man tikrai patiko.

Oficialiai: Laiškas, pranešantis apie gautą palikimą, apverčia Greisės Monro gyvenimą aukštyn kojom. Kas yra toji geradarė Eva d‘Orsi?
Nepažįstamos moters palikimo priimti negalinti moteris vyksta į Paryžių. Greisė tikisi, kad kelionė suteiks progą atsiriboti nuo neištikimybe įtariamo vyro, tačiau net nenumano, kad keliai ją nuves į paslaptingą kvepalų pasaulį. Trys kvapai ne tik atskleis paslaptingos moters, pakerėjusios Niujorko ir Payžiaus aukštuomenę, likimą, bet ir supurtys pačios Greisės.

Žymos sau: KPS: 408, kb, 2014 01 20
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Vika

    Tikrai sutinku! Gera knyga, pati neseniai perskaičiau. Ir iš tikro nemenkas pliusas, kad meilės linija neesminė, kad jos beveik nėra, o priešingai – įdomu skaityti apie charizmatiškus veikėjus, tą laikmetį, kvapus, apie pačių moterų keitimąsi, drąsą gyventi savo, o ne primestą kitų gyvenimą. Tokia, sakyčiau, kokybiška laisvalaikio moteriška literatūra. Puikiai atpalaiduoja, bet nesijauti tuščiai iššvaistęs laiką.

+ Leave a Comment