677(10) James Dashner "Bėgantis labirintu"

Estimated read time 2 min read

Bėgantis-labirintu_p1James Dashner “Bėgantis labirintu”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Dar  viena paaugliška fantastinė išlikimo knyga. Visai nebloga.  Vaikinukas Tomas liftu užkeliamas į keistą bendruomenę. Jis nieko neprisimena, nors žino savo vardą. Bendruomenė sudaryta iš berniukų, kurie jau du metus ieško išėjimo iš keisto labirinto. Intriguoja. Bet vienas dalykas šioje knygoje mane itin erzino – žargonas. Nežinau ar čia vertėjas persistengė, kita vertus, kad ir ką jis išvertė į kiaušylą, maišytgalvį ir pan., vistiek tai trikdo.

Pradėjau skaityti anglišką tęsinį, bet bijau, kad dėl to žargono dar labiau erzinsiuos nes nesuprasiu. Ir šiaip nežinau ar užkabins mane tiek, kad skaityčiau nelietuviškai. Pamėginsime, sužinosime.

OficialiaiTomas pabunda kylančiame lifte ir neprisimena nieko, tik savo vardą. Atmintis tuščia. Toks jis ne vienas. Kai durys atsiveria, Tomą apsupa įvairaus amžiaus vaikai ir pasveikina atvykusį į Traką – aukštų labirinto sienų apsuptą žalumos salelę. Kaip ir Tomas, trakiečiai nežino, kodėl ir kaip ten pakliuvo. Žino tik tai, kad kiekvieną rytą atsiveria akmeninės durys į neaprėpiamą labirintą, o naktį aklinai užsidaro, sergėdamos nuo ten gyvenančių monstrų. Kas trisdešimt dienų liftas pristato naują vaikiną. Tomas buvo lauktas labirinto naujokas, bet kai kitą dieną liftas pakelia pirmą merginą, įprasta tvarka griūva. Dar daugiau sumaišties sukelia atvykėlės prieš komą perduota žinia. Gali būti, kad Tomas yra svarbesnis, nei įsivaizdavo. Kaip atrakinti atmintį ir nulaužti labirinto kodą?!

Žymos sau: KPS: 448 kb, 2014 12 15
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours