659(79) Jennifer L. Scott "Madam elegancijos paslaptys: 20 stiliaus paslapčių, kurių išmokau gyvendama Paryžiuje"

Madam-Elegancijos-pamokos-270x341Jennifer L. Scott “Madam elegancijos paslaptys: 20 stiliaus paslapčių, kurių išmokau gyvendama Paryžiuje”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Nelabai aš mėgstu patarimų knygas, bet šiuo metu mane kažkaip traukia stilius, mada ir pokyčiai. Nieko keisto, juk gimtadienis greitai ir būsiu jau šiek tiek giliau įlindusi į tą savo gyvenimo dešimtmetį. Ateina suvokimas, kad jau nedvidešimtkažkiek, o gerokai daugiau, norisi, kad ir spinta tai atspindėtų, ir makiažas. Po “Mažosios Anglės Paryžiuje” taip pat dar Paryžius vilioja, štai ir perskaičiau.

Knyga mane nervino. Kažkaip nelabai gerai ji parašyta. Tiek daug pasikartojimų tais pačiais žodžiais. Čia, aišku, gal ir vertėjai su redaktoriais pridirbo. Nes yra skyrių, kur kas antrą pastraipą pakartojama tas pats. Na taip, norint pabrėžti, bet kažkaip labai teletabiškai atrodė. Patys patarimai naudingi. Man patiko skyrius apie aprangą, na, kad reikia iškuopti spintą, palikti tik keletą derinių, ir kad viskas turi būti geros kokybės. Patiko mintis, kad savo geriausių rūbų, ar geriausių indų, ar geriausio namų kambario, nereikia taupyti, reikia naudoti čia ir dabar.

Iš tiesų jau antrą dieną knieti eiti ir išsikuopti drabužinę. Bet knyga ne tik apie rūbus ir kosmetiką. Tai apie gyvenimo būdą. Nors šiaip man ta amerikietė studentė pasirodė kažkokia visiškai višta. Kuo daugiau knygų skaitau, tuo man amerikiečiai atrodo bukesni ir primena ten tą filmą apie ateities kvailelius. Na taip, jie gyvena kiek kitaip, bet visgi… Kai kurių patarimų nepritaikysi, nes pvz., dauguma mūsų penkiaaukščių daugiabučių neturi lifto, taip, kad negalime imti ir pradėti sportuoti, kaip ji pradėjo laipiodama į trečią (!!!) aukštą.

Mergina pagal mainų programą gyveno šeimoje, kurią vadina Elegancijos vardu. Tai vat visa knyga ir paremta tos šeimos gyvenimo filosofija.  Nes taip gyvena paryžiečiai. Truputį juokinga :). Ir visgi – daug naudingų patarimų, kuriuos pritaikius būtų smagiau ir kokybiškiau gyventi.

Oficialiai: Amerikietė Jennifer, studentų mainų programos dalyvė, atvyksta į Prancūziją. Ji apsigyvena Paryžiaus Šešioliktajame rajone, madam Elegancijos šeimoje. Ši moteris priima merginą iš Kalifornijos savo namuose ir tampa jos įkvėpimo šaltiniu, atskleidžia prancūzų gebėjimą kasdienes smulkmenas paversti gyvenimo menu. Knygą sudaro dvidešimt skyrių, kiekviename aptariama vis nauja vertinga pamoka, kurią autorei Paryžiuje padėjo išmokti madam Elegancija. Jennifer patarimais gali pasinaudoti kiekviena moteris, nesvarbu, kur ji gyvena, kiek uždirba. Pritaikiusios klasikinį prancūzų estetikos principą „kokybė prieš kiekybę“, šios knygos skaitytojos išmoks su džiaugsmu valgyti, rengtis, puoselėti savo išvaizdą ir aplinką, žodžiu, gyventi à la française. „Madam Elegancijos pamokos“ – būtinas vadovas kiekvienai, trokštančiai suteikti kasdienybei to paryžietiško je ne sais quoi.

Žymos sau: KPS: 288, Ke, 2014 09 22
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours