650(70) Danas Sėlis "Provincijos detektyvas"

Estimated read time 2 min read

provincijos_detektyvasDanas Sėlis “Provincijos detektyvas”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Nei mane traukia lietuviško knygos, nei vienintelis skaitytas atsiliepimas viliojo, nei viršelis ar pavadinimas kažkuo patrauklūs, bet ėmiau ir perskaičiau. Dar pagalvojau, kad nors ir ne visos “Tyta Alba” knygos man patinka, bet šiai jie belekokio šūdo neleidžia. Na ir ką, na ir patiko. Jei kas įremtų šautuvą į galvą ir sakytų, kad skaičiuoju iki trijų, o tu greitai pasakyk kokį nors bent truputį panašų autorių tai iš karto išpoškinčiau – Darija Doncova. Ir net nežinau kodėl, nesiteisinsiu. Matyt tas šautuvas kaltas.

Ši knyga tai visiška provincija. Ir problemos, ir veikėjai, ir pasakojimo būdas. Bet kažkas tame žavaus. Veiksmas vyksta Rokiškyje ir pagrinde sukasi aplink laikraščio redakciją, bei durnyną, jūs jau nepykit už žodį, čia knygos įtaka. Pilna visokių pričiuožėlių: laumių, raganų, gašlių puodžių, mafijozų su orgijomis ir nimfomanių bepročių. Bus kaukštelėjimų per galvą keptuvėmis, ritualų ir lavonų. Nepasakyčiau, kad knyga juokinga, bet šypsojausi dėl to hiperbolizuoto… provincijos detektyvo.

Įdomumas. Visi vardai labai jau keisti: Tilda, Sidas Guoba, Hana, Rožė, Ela ir pan. Bet nepasakyčiau, kad tai trūkumas. Gal kaip tik kai skaitau lietuvių autorių knygas man ausį labai rėžia visokios Rasos, Vaidos ir Andriai. Skaitydama šį detektyvą visus tuos vardus sukramčiau, kaip sukramtau ir užsienietiškuosius.

Kvaila ši knyga, bet tame ir visas smagumas.

OficialiaiProvincijos dienraščio žurnalistė Tilda gauna užduotį parašyti apie dvi moteris, paslaptingai dingusias iš Palaukės pensiono. Šiame pensione dienas leidžia turtingi dykaduoniai, visuomenei pavojingi psichikos ligoniai. Į paieškas įsitraukia vietos kriminalinė policija, vadovaujama komisaro Sido Guobos, pravarde Adata, ir dar keletas su tuo, regis, niekaip nesusijusių asmenų. Galų gale tampa nebeaišku, kas šiame žaidime diktuoja sąlygas – pamišėliai ar sveikieji. Kur toji riba, kurią peržengus prasideda beprotybė? Atsakymai ilgainiui paaiškės, tik ne tokie, kokių tikėjotės. 

Žymos sau: KPS: 272, Ke, 2014 08 11

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours