642(62) Rodney David Wingfield "Frosto prisilietimas"

Estimated read time 2 min read

frosto-prisilietimasRodney David Wingfield “Frosto prisilietimas”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Pasvarstau, kad gal reikia čia, į mano įrašus, įsivesti ir knygos leidimo vertinimą balais. Formatas, šriftas, paraštės. Frosto detektyvai gautų 10 iš 10. Mano manymu, dauguma knygų turėtų būti tokios. Ypač jei tai detektyvai, trileriai meilės ir nemeilės romanai. Vienas malonumas tokią laikyti rankose.

“Frosto Kalėdos” buvo mano pažintis su šiuo personažu, mat serialo aš nemačiau. “Frosto prisilietimas” tęsia ciklą. Jau galima matyti ir tendencijas. Pirmoje knygoje ištisai buvo šaipomasi iš Frosto partnerio kostiumo. Šiame detektyve jis turi naują kolegą, kuris yra pažemintas iš inspektoriaus į kontsteblius, todėl būtent šis faktas yra pašaipų objektas: “sakykit, inspektoriau, oi tai yra konstebli”.

Frostas išlieka savame stiliuje – šiurpina ir verčia bjaurėtis ne tik savo kolegas, bet net ir mane. Jo juokeliai nejuokingi aplinkiniams, nejuokingi ir skaitytojams. Blaškymasis nuo bylos prie bylos nervina bendradarbius, nervino ir mane. Vienintelis dalykas dėl kurio norėjosi apginti Frostą, tai ta biurokratija. Visi reikalauja ataskaitų, deklaracijų, raštų, bet tuo pačiu varinėja po tyrimą. Net aš nesuprantu kada tas ataskaitas rašyti, bet aš gi nelakstau po miestą pas liudininkus.

Visumoje, nors pagrindinis veikėjas yra itin erzinantis, pačios knygos labai geros ir aš lauksiu naujų tyrimų.

Oficialiai: Ramų Dentono miestelį užlieja nusikaltimų banga. Viešajame tualete randamas narkomano lavonas, dingsta verslininko duktė, parlamento nario sūnus įtariamas mirtinai partrenkęs senolį ir pabėgęs iš įvykio vietos, apiplėšiamas striptizo klubas, siaučia serijinis prievartautojas… Ir visi šie nusikaltimai susiję vienas su kitu. Tyrimas painus, daug įtampos, už nugaros – šūsnis neužpildytų ataskaitų, tačiau detektyvas Džekas Frostas pasiryžęs išnarplioti nusikaltimus. Koją kiša kai kurie kolegos, norintys, kad jis susimautų. Žinoma, ekscentriškasis Frostas aplinkinius įtikina, kad viską kontroliuoja. Tik viena smulkmena – dabar jis tuo įtikinti turi ir save…

Žymos sau: KPS: 368, KN, 2014 07 20

+ There are no comments

Add yours