632(52) S. J. Watson "Kol nenuėjau miegot"

kol-nenuejau-miegot-1S. J. Watson “Kol nenuėjau miegot”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Šis siužetas, kai žmogus kas rytą prabudęs neprisimena kas jis, jau ne pirmą kartą naudojamas, ar ne? Nes aš lyg ir mačiau filmą, bet filmas tikrai buvo ne tas, kuris pagal šią knygą.

Šiaip jau man patiko, buvo šiokios tokios intrigos, nors ir sunkiai iki jos įsivažiavome. Iš pradžių truputį panuobodžiavau, kol ta moteriškė pasiblaškė neprisimindama kas ji tokia. Tada atsirado dienoraštis ir pasidarė įdomu, galiausiai nepatingėjau atsiversti galo, nes labai jau smalsu buvo kaip ten kas :).

Šį kartą pagrindinis kliuvinys buvo moteriškės šeima. Kodėl gi, negaliu pasakyti neatskleisdama per daug detalių. Jų sprendimą gal ir galima pateisinti, bet visiškai net iš tolo nustoti domėtis sau brangiu žmogumi? Keista.

OficialiaiRyte moteris nubunda svetimame miegamajame, greta nepažįstamo vyro. Pažvelgusi į veidrodį nustėrsta, nes jos atspindys atrodo pasenęs dviem dešimtmečiais. Veidrodžio pakraštyje priklijuota nuotrauka žmogaus, šalia kurio ji pakirdo, su prierašu: “Benas, tavo vyras.”
Po patirtos, kaip pati mano, automobilio avarijos, Kristina suserga tam tikra amnezijos forma, todėl geba prisiminti tik pastarąsias 24 gyvenimo valandas. Kasryt atsibunda užmiršusi savo biografiją ir privalo ją sužinoti iš naujo: kas toks yra sutuoktinis Benas, kas tokia ji pati, kur jie gyvena, ar turi vaikų. Romano pagrindą sudaro dienoraštis, kurį rašyti paskatina daktaras Nešas, be jos vyro Beno žinios tiriantis Kristinos negalią. Užrašai tampa vieninteliu į praeitį vedančiu keliu; kiekvieną rytą jai, suprantama, tenka priminti apie dienoraštį; antraip Kristina nė nežinotų, kad ji egzistuoja.
Rašymas padeda atskleisti pamirštus dalykus – tarkim, kad ji buvo išleidusi romaną. Benas nuslėpė tiek šį, tiek kitus reikšmingus jos gyvenimo faktus. Kodėl elgiasi kaip rūpestingas globėjas, pasakojantis iškarpytą žmonos gyvenimo versiją, kad jos neįskaudintų? Ar manipuliuoja jos pasaulio suvokimu – pasaulio, kurio perprasti neleidžia atminties stoka ir kuris, regis, slepia aibę apgaulių.

Žymos sau: KPS: 400, KE, 2014 06 18

+ There are no comments

Add yours