621(41) Rodney David Wingfield "Frosto Kalėdos"

Rodney David Wingfield “Frosto Kalėdos”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Žinau tvirtai – man patinka detektyvai. Retas nurašomas į šlamštą. Frostą priskiriu prie įdomesnių ir džiaugiuosi, kad nesu mačiusi serialo. Kodėl?  Ieškodama knygos viršelio šiam įrašui, google pamačiau, kaip seriale atrodo Frostas. Tada sugretinau su aprašymu ir supratau, kad serialas man visai nepatiktų. Nemėgstu nevalų, lepšių, kvailų juokelių. Filmuose, bet štai gi knygose viskas tinka ir patinka. Turbūt mano fantazija skaitant veikia visai kitaip, nei tiesmukas žiūrėjimas.
Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad Frostui sekasi visai atsitiktinai. Tai ta detalė išaiškėja, tai ana, ir tik dėl kažkokių aplinkybių sutapimų, tačiau pažvelgę giliau, pamatysime, kad gudrus tas diedulis ir to atsitiktinumo visai nedaug. Kelis kartus garsiai kikenau. Tikiuosi bus daugiau serijos knygų.
Ir noriu padėkoti leidyklai “Briedis”, ne tik už padovanotą knygą, bet ir už jos formatą. Tai paprasta, neįpareigojanti knygiūkštė, kurią mielai skaičiau miesto parkuose viena akimi stebėdama praeivius. Jei detektyvas būtų tradicinės Lietuvoje formos (storas viršelis, arklinės raidės, metras baltų paraščių), tai knygą turėčiau laikyti tik garbingoje vietoje prie lovos ir apie smagų pavasarojimą lauke tik svajočiau. O juk detektyvais reikia mėgautis, o ne naudoti auginant raumenis.
Oficialiai: Likus kiek daugiau nei savaitei iki Kalėdų, aštuonmetė Treisė Aphil po Sekmadienio mokyklos negrįžta namo. Dukterį visada pasitikdavo mama, pragyvenimui užsidirbanti iš prostitucijos. Bet šiai užtrukus su klientu, mergaitė turi grįžti viena… Bylos imasi detektyvas Džekas Frostas, jam padeda naujokas Klaivas Barnardas, neseniai atvykęs į Dentoną. Įtariamųjų vis daugėja: tai ir mamos klientas, turintis melagingą alibi, ir vikaras, kurio namuose randama pornografinių mergaičių nuotraukų, ir vietos mediumė, sakanti, kad žino, kur yra mergaitės kūnas. Kas iš tiesų kaltas? Negana to, Frostui tenka aiškintis ir kitą praeityje neišspręstą bylą, dėl kurios detektyvo karjera ir net gyvybė pakimba ant plauko…
KPS: 336
KN.
Perskaityta 2014 05 02

+ There are no comments

Add yours