590(10) Frederick Forsyth "Kobra"

Frederick Forsyth “Kobra”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Forsyto knygos naudingos. Po “Afgano” šiek tiek apsišviečiau apie teroristus, po “Kobros” daug sužinojau apie kokainą. Iš teisų daug. Iš kur atsiranda, kuo virsta ir kaip keliauja. Įdomu.
Slaptos operacijos, šnipai, spąstai, intrigos, dezinformacija, manipuliacija… Labai daug detalių, sausokas žurnalistinis stilius, bet kažkodėl neleidžia užsnūsti.  Tiesa, vienu metu sakiau, kad neįmanoma padaryti tai ką bando veikėjai. Dėl to neįmanomumo buvo įdomu kaip gi knyga baigsis. Nors ir keistokai, bet gana įtikinamai.
Oficialai: Polas Devero, buvęs CŽV darbuotojas, senamadiškas, sumanus ir negailestingas, visų vadinamas Kobra, iš JAV valstybės vadovo gauna, atrodytų, neįmanomą užduotį – bet kokia kaina sunaikinti kokaino industriją, nusikaltėliams duodančią milijardus dolerių pelno per metus. Jam suteikiami resursai: žmonės, ginklai, pinigai – neriboti, o operaciją nutraukti jis gali tik pasiekęs galutinį tikslą. Prasideda nuožmi kova, kurioje Kobra nusiteikęs būti toks pat žiaurus kaip ir narkotikų kartelio baronai...
Knygos puslapių skaičius: 336
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2013 12 20

+ There are no comments

Add yours