577(101) Matt Haig "Radliai"

Estimated read time 2 min read

Matt Haig “Radliai”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Po visų tų kyšt-lyžt užsimaniau ko nors tokio normalesnio. Perskaičiau šios knygos nugarėlės tekstą ir pagalvojau, kad bus pats tas. Tik kažkaip praleidau užrašą ant viršelio “O koks jūsų šeimos kraujo skonis” ir skaitant netikėtai bumptelėjo, kad čia vampyriška knyga. O aš gi maniau, kad čia kažkas rimto apie šeimą, santykius ir pan. Jėga, dar labiau apsidžiaugiau.
Šiek tiek primena Adamsų šeimynėlę, tik tokią labai užsimaskavusią. Tėvai nusprendė būti abstinentais, atsikraustė “į viską matom, viską girdim” tipo kaimą ir stengiasi gyventi kaip “kraujiniai”. Vaikai iš viso nežino, kad jie vampyrai. Iki kol vaikino “užlaužta” dukra šio nesuėda. Tada prasideda. Knyga tokia kažkokia linksma, nors joje daug kraujo ir šiek tiek žudynių. Skaičiau autoriaus interviu, kad kai kuriose šalyse yra išleistos suaugusių ir vaikų (gal paauglių?) versijos, bet jos skiriasi tik viršeliais. Na, man vaikystėje būtų patikę, bet šiaip nežinau ar tėvai duoda tokias knygas vaikams :).
Nieko įmantraus, naujo, negirdėto, bet susiskaitė labai smagiai.
OficialiaiRomane „Radliai“ pasakojama apie mažame miestelyje įsikūrusius Radlius, kurie atrodo kaip bet kuri kita kaimynystėje gyvenanti šeima. Tėvas gydytojas nuolat dirba viršvalandžius, motina – mažakalbė namų šeimininkė. Iš išblyškusio alergiško sūnaus Rovano tyčiojasi mokykloje, o anemija serganti dukra Klara ryžtasi tapti vegane. Tačiau netyčia paaiškėja, kokią paslaptį tėvai slepia, ir šeimos gyvenimas pasikeičia neatpažįstamai.
Ši knyga pasakoja apie tai, ką tėvai gali padaryti dėl vaikų, net jei reikia paaukoti savo asmenybę ir polinkius. Ji kelia klausimus, kaip mes augame ir kas mus augina, ką mes gauname ir ką prarandame.
Knygos puslapių skaičius: 320
Elektroninė knyga.
Perskaityta 2013 10 17

2Comments

Add yours
  1. 2
    Salomėja

    šią tiesiog priglaudžiau. tokias vadinu pasiskolintom. kitiems neskolinu 😉

+ Leave a Comment