571(95) Charlotte Link "Paskutinis pėdsakas"

Charlotte Link “Paskutinis pėdsakas”
Mano įvertinimas: 2 /3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: skaitydama šį detektyvą prisiminiau laikus, kai garsiausiai rėkiau pirmiausiai, kad niekada elektroninės knygos nepakeis man popierinių, vėliau jau, kad visada pirmenybę atiduosiu popierinei, jei tik galėsiu rinktis. Tai štai, atėjo laikas, kai norėčiau pasirinkti ir skaityti skaitmeninį variantą. Kodėl? Nes vis dar skauda riešą. Knyga sunki, didelė. Na ir raidės kaip penkiamečiui, o paraštėse galima komiksą piešti. Ypač man sunku tokias storas knygas laikyti, kai jau pabaiga artėja. Kažkaip vis atrodo, kad tuoj nuplyš galinis viršelis. Aš juk neskaitau gražiai ant kėdutės prie stalo. Darau tą lovoje, susisukusi į apklotus ir iškišus kelis pirštus, kurie va ir nenulaiko.
O turinys? Iš pradžių buvo įdomu, o po to labai nusibodo. Knyga baigėsi kvailokai. Tai kažkaip nuvylė. Bet nebuvo labai bloga. Tiesiog dauguma veikėjų labai neapsisprendę, trūko bent vieno charizmatiško ar šiaip simpatuko. Ar bent jau faino blogiečio.
Oficialiai: Nusivylimai ir nesėkmės visą gyvenimą persekioja dvidešimt trejų metų Elainę Dauson. Kai vieną šaltą 2003-ųjų sausio dieną ir vėl žlunga jos planai, mergina praranda žemę po kojomis. Susiruošusi į draugės vestuves Gibraltare, Elainė Londono Hitrou oro uoste sužino, kad dėl tiršto rūko visi lėktuvų skrydžiai atšaukiami. Užuot iki ryto kentusi laukiamojoje salėje, ji priima malonaus nepažįstamo vyriškio siūlymą pernakvoti jo bute. Kartu su juo išvyksta iš oro uosto ir nuo tos lemtingos akimirkos dingsta be pėdsakų.
Po penkerių metų buvusi jos draugė žurnalistė Rozana Hamilton, rengdama straipsnių seriją apie dingusius žmones, vėl imasi tirti šią bylą. Jai sutinka padėti kadaise garsus Londono advokatas Markas Ryvė, vyras, tada pasikvietęs Elainę į savo namus. Nors dėl moters dingimo vyriškis nebuvo apkaltintas, vien įtarimas sudavė skaudų smūgį jo profesiniam ir šeimyniniam gyvenimui. Jam vis tenka įrodinėti savo nekaltumą.
Netikėtai paskelbiama, kad Elainė gyva. Užčiuopusi tariamus jos pėdsakus, Rozana net nenujaučia, kokią grėsmę kelia sau ir savo palydovui.
Knygos puslapių skaičius: 672
Nuosava knyga.
Perskaityta 2013 10 03

2Comments

Add yours
  1. 1
    Laura

    O aš skaičiau skaičiau elektronines, jau irgi buvo atėjęs metas, kai mieliau rinkausi e-knygas. Bet kažkaip perdegiau, nebesinori. Nors turiu nemažai elektroninių, kurias noriu perskaityti, vis traukiu iš lentynos popierines 🙂

  2. 2
    Salomėja

    Aš kažkaip rotuoju: sava popierinė, iš bibliotekos ar pasiskolinta, elektronė. Nebūtinai tiksliai taip, bet daugiau mažiau. Tai kažkaip nenusibosta ir neužsiguli. O elektronines dar bandau keitaliot angliškas-lietuviška. Pastebėjau, kad popieriuje angliškos man labai sunkiai skaitosi, ta pati knyga ekrane kažkodėl geriau suprantama. Ir man kažkaip popierinės vis dar mielesnės. Bet tai kai pastaruoju metu imuosi tokių ne mažiau 500psl, ir raidės arkliškos, tai va tada noriu elektroninės labiau.

+ Leave a Comment