563(87) Ian Rankin "Nugrimzdęs į tamsą"

Ian Rankin “Nugrimzdęs į tamsą”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Lėtai lėtai, bet suskaičiau dar vieną detektyvą. Nepasakyčiau, kad man dingęs noras skaityti, bet kažkur dingo tas “užsikabinimo” jausmas. Tapo labai lengva sustoti, padaryti dienos pertrauką, ar eiti miegoti nepriskaičius skyriaus galo.
Šis detektyvas gana lėtas. Vos vos nuobodus, bet vis tiek visai geras. Tik Škotija, Škotijos parlamentas, Škotijos nekilnojamo turto intrigos ir kiti reikalai, man per daug tolimi. Tik tiek. “Trys aukos – trys painios istorijos, kurias narplioti imasi ambicingasis inspektorius Rebusas.”. Ambicingasis? Turbūt mes ne apie tą patį.
OficialiaiKvinsberio rūmuose turi įsikurti Škotijos parlamentas. Tačiau būsimų įkurtuvių džiaugsmą sudrumsčia kraupus radinys ? restauruojamų patalpų židinio angoje prieš daugelį metų užmūryti vyro palaikai. Netrukus po to įvyksta dar du paslaptingi nusikaltimai: nuo tilto nušoka „valkata“, kurio sąskaitoje – keturi šimtai tūkstančių svarų sterlingų, bei randamas žinomo visuomenės veikėjo, garsios Škotijos giminės atstovo lavonas. 
Trys aukos – trys painios istorijos, kurias narplioti imasi ambicingasis inspektorius Rebusas. Savais metodais tirdamas bylą jis akis į akį susiduria su vienu žinomiausių Edinburgo nusikaltėlių. Akivaizdu, kad kažkas iš Škotijos nepriklausomybės tikisi uždirbti daug pinigų, ir tai bus daroma tamsoje…
Puslapių skaičius: 543
Knyga nuosava.
Perskaityta 2013 08 19

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment