545(69) Lauries Halse Anderson "Žiemos mergaitės"

Lauries Halse Anderson “Žiemos mergaitės”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Tai serijos “beveik suaugę” knyga, o aš jau senokai suaugau. Ne vidumi. Tačiau manau, kad jei nenoriu tapti bambeklė “o mūsų laikais taip nebuvo”, tai turiu neatitrūkti nuo jaunimo aktualijų, bei domėtis kas pas juos madinga. Kad ir saulėlydžiais.
Šią knygą prigriebiau nesėkmingo apsilankymo bibliotekoje metu. Nieko geresnio neradau, pavarčiau, visai patiko. Toks pats įspūdis liko ir perskaičius knygą. Nemanau net, kad ji populiari tarp jaunimo, nes stilius nėra visai jau paprastas. Toks lyg ir dienoraštinis monologas, minčių srautas, merginos gyvenimas. Ypač pravartu paskaitinėti tiems, kas turi anoreksiją sergančių artimųjų. Iš merginos požiūrio taško labai įtikinamai aprašoma, kaip jis sugeba apgauti gydytojus, tėvus, seseles. O žmonėms patogu nematyti. Juk svarstyklės nerodo žemiau kritinės ribos, tai viskas yra gerai.
Vietomis buvo kraupu, vietomis poetiška, kitur nuobodu, bet tai gana teisinga knyga. Be moralų.
Oficialiai: Lija ir Kesė buvo geriausios draugės, žiemos mergaitės, sustingusios į šakaliukus panašiuose kūnuose. Bet dabar Kesė mirusi. Lijos mama gelbėja kitų žmonių gyvybes, tėvas užsiėmęs savais reikalais, o pamotė nieko neišmano. Balsas Lijos galvoje vis liepia toliau viską kontroliuoti, būti stipriai, liesėti greičiau, sverti mažiau. Jei ji toliau eis šiuo keliu – liesa, liesesnė, liesiausia, – galbūt pradings iš viso.
Šioje emociškai sukrečiančioje, lyriškoje knygoje populiari rašytoja Laurie Halse Anderson tyrinėja šiurpą keliantį merginos kritimą į nesulaikomą anoreksijos verpetą.
Puslapių skaičius: 272
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2013 05 12
[table id=57 /]
1Kainos surinktos 2012 05 13
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Laura

    “Tačiau manau, kad jei nenoriu tapti bambeklė “o mūsų laikais taip nebuvo”, tai turiu neatitrūkti nuo jaunimo aktualijų, bei domėtis kas pas juos madinga. Kad ir saulėlydžiais.” – Linksiu galva labai smarkiai 🙂

+ Leave a Comment