536(60) Gediminas Kulikauskas "Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą"

Gediminas Kulikauskas “Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Pradėjau skaityti ir šiek tiek išsigandau. Ei! Toks viršelis, toks pavadinimas ir toks nuobodus pirmasis skyrius, pasakojantis apie bolševikų įsiveržimą 1919 metais. Istorijos vadovėlis. Bet gerai, niekas anekdotų ir nežadėjo, o paveiksliukus ir nuotraukas visai įdomu pasinagrinėti.
Stumiuosi toliau, darosi įdomiau. Antras skyrius apie lobių ieškojimą susiskaisto lengvai, o štai trečiasis apie svaiginimosi būdus ir kontrabandą jau ir šypseną sukėlė.  Klasikinę “Maskva – Petuškai” šis bei tas priminė. Norit sužinoti kas yra šamarlakas? Gi naminės degtinės, denatūrato ir alaus mišinys. Skanumėlis!
Gal bus keista, o gal ir ne, bet man labiausiai patiko skyrius, kurio garbei bei pavadinta knyga – apie apelsinų kontrabandą. Linksminausi skaitydama apie tą oranžinį delikatesą nurungusį šokoladus ir kt. meilužių dovanas.
Štai tokia ta knyga: vietomis nuobodu, vietomis labai įdomu, o paveiksliukai primena  senovinius atvirukus (nuotraukos, laikraščių karikatūros, senovinės reklamos ir skelbimai). Retro aš mėgstu.
Oficialiai: G. Kulikauskas rašo apie lietuvių gyvenimą lengvai ir įdomiai, vaizdingai pateikdamas to meto aktualijas. Tekstą papildo gausybė originalių iliustracijų, nuo reklamų iki retų nuotraukų, kurios leis pajusti smetoninę dvasią. Iš naujo atraskite Lietuvos aukso amžių!  
Gediminas Kulikauskas – istorikas ir publicistas, istorinių straipsnių žurnale „Verslo klasė“ bei kituose leidiniuose autorius, pirmojo skaitmeninio Lietuvos istorijos vadovėlio „Gimtoji istorija“ bendraautoris. Taip pat rašo mokslinės fantastikos apsakymus. Dirba Lietuvos muitinėje.
Puslapių skaičius: 320
Knyga nuosava.
Perskaityta 2013 04 10 
[table id=48 /]
1Kainos surinktos 2012 04 03
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.

+ There are no comments

Add yours