534(58) John le Carré "Bastūnas, siuvėjas, kareivis, šnipas"

John Le Carre “Bastūnas, siuvėjas, kareivis, šnipas”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Su šiuo autoriumi susipažinau skaitydama knygą “Šnipas, kuris sugrįžo iš šalčio”. Tai nebuvo “supervau” trileris, bet rami ir visai nebloga istorija. Todėl norėjau paskaityti apie šnipus dar. Autorius garsus, kuriami filmai, daug žadantys anonsai. Tačiau likau nuvilta.
Knygos negalėčiau pavadinti prasta, bet ji sunki. Tik mintis nukrypsta į šoną (o veiksmas nėra įtraukiantis, todėl mintys į šoną ir klaidžioja) ir iš karto nebesuprantu kas vyksta. Nes vardai tie patys, laikai kiti. Čia dabartis, čia prisiminimai, čia praeities dokumentai, vėl dabartis, pokalbis su kažkuo apie praeitį. Labai labai painu ir sunku sekti giją. O iš “šnipinių” istorijų aš tikiuosi atsipalaidavimo. Malonumo.
Pasakojimas apie Britų žvalgybą. Kažkas išsitarė, kad joje infiltruotas rusų agentas, kuris užima jau gana aukštą postą, na o buvęs šnipas Smailis bando išsiaiškinti kas gi tas agentas. Ir kaip minėjau – bando nuobodžiai. Skaito visokius dokumentus ir galvoja. Bondiškų nuotykių ir vėl nebus. Na gal bus užsiminta, bet tik periferijoje. Nors prisipažinsiu, buvo įdomu kas gi tas blogasis šnipas. Ar dar kada skaitysiu šio autoriaus knygas? Nežinau. Greičiausiai ne, nes įsitikinau, kad tai ne visai mano stilius. Ar žiūrėčiau filmą? Manau, kad taip.
Oficialiai: Įtemptas psichologinis detektyvas, atskleidžiantis Didžiosios Britanijos slaptųjų tarnybų darbo ypatumus Šaltojo karo metais, kai Rusijos šmėkla gąsdino visą pasaulį. Garsiajam Johno Le Carré romanų personažui, aštunto dešimtmečio šerlokui Džordžui Smailiui tenka spręsti pasaulinio masto užduotį. Įsimylėjusi rusų agentė išduoda šiurpią paslaptį: britų centrinėje žvalgyboje, „Cirke“, yra kurmis – dvigubas sovietų agentas, prasirausęs iki aukščiausių ešelonų. Vadovaujamas Karlo iš Maskvos saugumo, šnipas jau spėjo niekais paleisti slapčiausias žvalgybines operacijas ir sunaikino produktyviausius informatorių tinklus.  Dž. Smailis nespėja pasidžiaugti pensininko gyvenimu – iškviestas buvusio kolegos jis „Cirkui“ nežinant turi išsiaiškinti, kuris iš viršiausių valstybės sargų pardavinėja savus ir kokie jo motyvai. Faktas vienas – agentas yra ypač gudrus ir galingas. Pasitelkęs ilgametę operatyvininko patirtį Džordžas pradeda skaičiuotę: Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis… Šnipas! 
Puslapių skaičius: 448
Knyga nuosava.
Perskaityta 2013 04 03
 [table id=46 /]
1Kainos surinktos 2012 04 03
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

2Comments

Add yours
  1. 1
    Skalikas

    Ši knyga apie “tikrąją” žvalgybą, kuri iš tikro nėra 007 stiliumi. Pagal ją pastatytas labai neblogas (snobiškas) filmas. Kadangi autorius neva buvęs MI-6 kadras yra vilčių, kad istorijos skonis panašus į realų. Labai daug vidinių intrigų ir povandeninių srovių pačioje MI-6. Pagrindinė žvalgyba – mąstymai/permąstymai prie viskio stiklo.
    Nežinau tai rašymo stilius ar vertimas, bet skaitosi tikrai sunkiai.

  2. 2
    zemaiteki

    knygos neskaičiau, bet mačiau neseniai filmą. Tiesą pasakius neišžiūrėjau iki galo. Jausmas buvo lygiai toks pat kaip jūsų aprašytas. Nuobodu, mintys greitai nuklysta toli ir labai sunku suprasti esmę. Žodžių iš aprašymo tikėjausi daugiau. Tai turbūt knygos ir neskaitysiu…

+ Leave a Comment