530(54) Joan Plaza "Andželinos paklodės"

Joan Plaza “Andželinos paklodės”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Man sakė, kad ši knyga tik porai valandų. Dievaži, tikrai taip. Aš apie ją nežinojau nieko nieko. Na, meluoju šiek tiek. Kadangi skaitau leidyklų ir knygynų naujienas feisbuke, tai viena akimi mačiau kažkokią žinutę, kad autorius susijęs su krepšiniu. Iš karto nusprendžiau, kad man neįdomu, kažkas apie krepšinį :). O iš tiesų tai labai nustebau realiai paėmusi knygą į rankas. Savotiškai prabangus leidimas, viršelis lyg ir tokia blizgia medžiaga trauktas, skirtukas – juostelė… Lyg poezijos tomelis. Tik raidės milžiniškos ir tarpai užrašams tinka.
Ai, bet ką aš čia? Gi apie knygą reikia papasakoti. Tai va. Keista tokia. Truputį paviršutiniška, nes ką ten beišgvildensi taip greitai. Truputį erzinanti. Ne knyga, o veikėja. Tai moteris užsisukusi buityje. Dirba darbą, kurio niekada nenorėjo (nors sekasi neblogai), gyvena su kažkokiu Ožiu, kuris tik drybso prie teliko, reikalauja taupyti ir karštos vakarienės vos tik įžengs pro duris. Dar turi du vaikus, kurie į mamą žiūri kaip į tarnaitę. Ir viskas. Ne ne viskas. Dar yra svajonės, kurios pasireiškia per sapnus. Būtent šitie sapnai yra įdomiausi ir veda prie knygos kulminacijos. Kokios? Skaitykit patys ir sužinosit.
Kam rekomenduočiau šią knygą? Tiems, kurie bijo bėgti paskui svajonę. Abejojantiems, trokštantiems pokyčių, užsisukusiems buityje (pasižiūrėsite į save iš šalies), laukiantiems/laukiančioms princo ar princesės. Įsitikinsite ar tikrai J. Plaza žino ko nori moterys :).
Oficialiai: Ar reikia pristatinėti Joaną Plazą? Jis – vienas geriausių krepšinio trenerių Europoje. Treniravo žymiausias Senojo žemyno krepšinio komandas, o dabar yra Kauno „Žalgirio“ vedlys. Tačiau mažai kas žino, kad šis žmogus – kritikų ir skaitytojų įvertinto romano autorius. Knygos ir sportas – suderinami. Ir ne iš tuščiagarbiško šlovės siekio literatūros lankose. Šis kūrinys užsimezgė ir gimė seniai, impulsyviai, padiktuotas tikrų išgyvenimų. Andželinos paklodės – ne apie sportą. Tai jaudinantis ir atviras pasakojimas apie sėkmingai dirbančią, šeimą sukūrusią ir du vaikus auginančią keturiasdešimtmetę Juliją, jos kasdienybę, kurią sujaukia lemtinga tolimais prisiminimais virtusių ir vėl atgijusių svajonių galia, privertusi iš naujo pasirinkti gyvenimo kryptį ir būdą. Svajos ir tikrovė, drąsa ir klampi rutina pinasi it raštai tetos siuvinėtose paklodėse, kviesdami kiekvieną iš naujo įvertinti, kieno gyvenimą gyvename.
Puslapių skaičius: 192
Knyga nuosava.
Perskaityta 2013 03 14
[table id=43 /]
1Kainos surinktos 2012 03 14
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.

+ There are no comments

Add yours