518(42) Jean-Christophe Grangé "Gandrų skrydis"

Jean-Christophe Grangé “Gandrų skrydis”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Ach tas Granžė :). Imu knygą ir galvoju: sudomins-nesudomins, skaitysiu-mesiu, nuobodžiausiu-įsitrauksiu. Įvertinimą matėte, tai kuris variantas ištiko kaip ir nebėra reikalo aiškinti.
Jau pripratau prie minties, kad autorius pačiame gale iškrės kokį nors viražą. Pakiš pagrindinį herojų kaip svarbiausią nusikaltėlį, apkeis blogiukus su geriukais vietomis, ar ką nors panašaus. Buvo taip ir čia? Buvo. Nustebau? Šį kartą ne, nes kai kuriose vietose buvau pradėjusi įtarinėti kaip čia tas mazgelis surištas.
Istorija jau nuo pačių pradžių įtraukia: gandrų stebėtojas nusamdo nuobodžiaujantį turtuoliuką pakeliauti po pasaulį paukščių maršrutais ir išsiaiškinti kodėl jie pavasarį nesugrįžo iš šiltų kraštų. Tik nusamdo ir bum – numiršta. Jaunuolis vistiek iškeliauja ir oi kiek visokios bjaurasties sužino. Jei skaitėte kitų šio autoriaus knygų, tai žinote kokios bjaurasties. Jei neskaitėte, tai nors kartais padėkite sumuštinį į šalį.
Oficialiai: Istorikas Luji Antiochas, persisotinęs mokslų ir pasiilgęs tikro gyvenimo bei aktyvios veiklos, apsiima vykdyti šveicaro ornitologo Makso Bėmo užduotį: keliauti gandrų migracijos keliais ir išsiaiškinti, kodėl praeitą pavasarį negrįžo jo žieduoti gandrai. Lėktuvų bilietai ir viešbučiai jau užsakyti, bet, dar nespėjęs išvykti, Luji randa ornitologą negyvą muziejaus po atviru dangumi gandralizdyje. Skrodimas parodo, kad Maksui Bėmui kadaise mįslingomis aplinkybėmis buvo persodinta širdis. Luji leidžiasi į ilgą pavojingą kelionę per Rytų Europą iki Turkijos, Izraelio, Centrinės Afrikos Respublikos…  Kas gi įvyko gandrų migracijos kelyje? Ar ornitologas taip aistringai domėjosi gandrais tik iš meilės gamtai? Kas persodino Maksui Bėmui širdį? Ką reiškia sudarkytų kūnų nuotraukos, rastos Makso Bėmo namuose? Ir kaip su visu tuo susijęs paties Luji Antiocho likimas?
Puslapių skaičius: 378
Knyga nuosava.
Perskaityta 2013 01 25
[table id=30 /]
1Kainos surinktos 2012 01 25
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

+ There are no comments

Add yours