504(28) Patricia Highsmith "Talentingasis misteris Riplis"

Patricia Highsmith “Talentingasis misteris Riplis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Prisipažinsiu, kad yra tokių pavadinimų, kurie mane atstumia, užsiblokuoju ir visada praleidžiu pro akis filmus, knygas. Po kiek laiko, kokiu nors būdu vistiek perskaitau, suprantu, kad knyga, ar peržiūrėtas filmas buvo puikūs, tik mano keistos smegenys blokavo. Kokie tai pavadinimai? Tokie, kuriuose minimas vyro vardas. Pvz., “Timas”, “Talentingasis Misteris Riplis”, “Pakalbėkime apie Keviną” ir t.t. Moterų vardai, pvz., “Katryna”, “Kerė” visai neglumina. Netgi traukia šeimų pavardės. Kiti atstumiantys pavadinimai yra tie, kuriuose šmėžuoja arkliai, drambliai, ar cirkas. Beje, visos knygos, kurias perskaičiau su tokiais pavadinimais buvo daugiau nei puikios.
Taigi, pro tą mano kvailą filtrą praslydo Tomas Riplis, kuris kaip aš suprantu yra gana garsus. Ne man. Praslydo, perskaičiau, patiko. Tokia gana lengva istorija su retro dvelktėlėjimu. Dabar. Jokių spec. efektų, jokių šaudo gaudo, beveik nieko ir neskerdžia (tik pamojuoja irklais ir patranko galvas peleninėmis), o skaičiau susidomėjusi, kuo gi viskas baigsis. Išsuks talentėlis kailį, ar ne?
OficialiaiTomas Riplis – paprastas, bet suktas jaunuolis, dirbantis tai vienoje, tai kitoje kontoroje. Jis glaudžiasi toli gražu ne prabangiausiame Niujorko būste ir gyvena pilką, neįdomų gyvenimą. Tačiau vieną dieną verslininkas Herbertas Grynlifas Tomui patiki svarbią misiją – pargabenti į Niujorką plevėsą sūnų Dikį, pernelyg ilgai užsibuvusį Italijoje, kur jį įkalino saulė, paplūdimiai ir kiti malonumai. Gavęs solidų avansą, Tomas palieka savo senus pažįstamus ir iškeliauja vykdyti neįprastos užduoties. Tačiau greitai ir pats pasiduoda Italijos apžavams. Dar labiau nei Italija jį sužavi Dikio Grynlifo gyvenimo būdas ir pažiūros. Pirmąkart taip arti turtingųjų pasaulio atsidūrusį Tomą Riplį užvaldo pinigų, valdžios ir lengvo gyvenimo aistra. Tomas pasiryžta bet kokia kaina tapti toks pat kaip Dikis Grynlifas…
Puslapių skaičius: 256
Elektroninė knyga.
Perskaityta 2012 12 19
[table id=16 /]
1Kainos surinktos 2012 12 20
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

+ There are no comments

Add yours