500(24) Isabel Wolff "A Vintage Affair"

Isabel Wolff “A Vintage Affair”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Lietuviškai šią knygą išleido “Šarkos knygos”, o viršelis man toks gražus, pavadinimas toks jaukus (“Vintažinis romanas”), kad užsimaniau perskaityti. Gavau naują elektroninę skaityklę iš Kalėdų senio (rekomenduoju, gera. “Pocketbook Touch”), todėl perskaičiau šią knygą anglišką ir elektroninę. Gerai padariau. Angliškai skaityti sekasi jau geriau, o lietuviško popierinio varianto kaina visiškai neatitinka knygos turinio.
Jau senokai neskaičiau tokios knygos apie nieką. Ko tikėjausi? Vintažas nuteikė jaukiai. Juk vintažinę “Humaną” aplankau ne rečiau nei kartą per porą savaičių. Tačiau skaityti tuos rūbų pavadinimus buvo gana nuobodu. Gal dėl to, kad aš nesu abejinga drabužiams, bet esu abejinga vardams? Visi aikčioja dėl kažkokio vardo suknelės tik dėl to, kad ji kažkokio vardo. Ak. Dar galvojau, kad gal ši knyga bus lengvai romantinė. Bet meilė čia buvo nesėkminga ir labai epizodinė.
Anotacija šiek tiek įdomumo žada iš senos ponios istorijos. O ką gali papasakoti sena ponia? Aišku, kad apie karą ir žydus. Žydų tema, aišku, liūdna, bet tiek daug gerų autorių jau ją išnaudojo, kad šioje vidutinėje knygelėje istorija buvo per nuobodi, per paprasta, tokia, kokią papasakotų dešimtokas jei jam lieptų parašyti rašinėlį karo ir draugystės tema. Tai tiek tos knygos.
Oficialiai: Nustebindama savo draugus Fibė Svift palieka gerai apmokamą darbą prestižiniame Sotheby’s aukcione ir nusprendžia atidaryti vintažinių drabužių parduotuvėlę Londone. Pagaliau išsipildo jos svajonė. Šviesiame parduotuvėlės „Miestelio vintažas“ interjere, apsuptame Yves’o Saint Laurent’o šilkinių šalikėlių, Vivienne’os Westwood pūstų sijonų, margaspalvių suknučių ir vakarinių atlaso suknių, mergina tikisi sukurti naują traukos objektą. Fibei kiekvienas vintažinis drabužėlis turi savitą ir nepakartojamą istoriją. Ieškodama prekių parduotuvėlei, mergina aplankė ne vieną palėpę, pravėrė daug seniai užmirštų spintų. Atradus kažką tikrai unikalaus Fibę užplūsdavo suvokimas, kad pirkdama vintažinį drabužį įsigyji ne tik audinio gabalą, bet ir kažkieno praeities dalelę. Tačiau vienas konkretus drabužis apverčia jos pasaulį aukštyn kojom. Teresei Bel, pagyvenusiai prancūzei, priklauso įspūdinga drabužių kolekcija. Tarp daugybės dalykinių kostiumėlių ir aukštosios mados suknių Fibė atranda dangaus mėlynumo vaikišką paltą, drabužį, su kuriuo ponia Bel nelinkusi išsiskirti. Moterims susidraugavus, Fibė sužino, mėlynojo palto paslaptį. O įvykiams rutioliojantis jaunoji parduotuvėlės savininkė atranda stulbinamą ryšį tarp savęs ir Teresės Bel – ryšį, kuris padės išsigydyti praeities žaizdas ir pamilti iš naujo.
Puslapių skaičius: 432
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2012 12 12
[table id=11 /]
1Kainos surinktos 2012 12 13
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

+ There are no comments

Add yours