488(12) Laini Taylor "Days of Blood & Starlight"

Laini Taylor “Days of Blood & Starlight”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Tai štai ir pirmas pliusiukas mano nuosavam metų iššūkiui (perskaityti bent vieną anglišką arba rusišką knygą per mėnesį). Šiaip jau nesutinku su tais, kurie man čia atėję visada lelelekina, kad reikia skaityti knygas originalo kalba (o taip taip, esmi poliglotė ir suomiškai, norvegiškai, japoniškai skaitau visai laisvai), nes lietuviškos blogai išverstos. Nu ką žinau. Aš tarkime smulkiai galiu papasakoti, kaip Kerou sugalvojo tą, padarė aną, sutiko šito, išsigando ano, kad Akiva nusivylė tuo, tada sugavojo šitai, persigalvojo, išgelbėjo aną. Bet negaliu papasakoti kokios ten gėlytės žydėjo kruvinuose laukuose, ar kokie paukšteliai ten nutilo kovos įkarštyje. Net ir prastai išversta knyga man aiškesnė ir duoda daugiau vaizdo. Bet spėju kuo daugiau skaitysiu, tuo geriau seksis.
Knyga patiko. Tik pirma dalis ir ši atrodo visiškai iš skirtingos operos. “Kaulų ir dūmų duktė” paprastesnė. Apie jauną mokyklinukę, kuri turi antrą, slaptą gyvenimą, įsimyli angelą, sužino, kad yra chimera, bei kad angelai su chimeromis kariauja. Šioje gi dalyje nieko lengvo. Daug kraujo, baimės, nevilties, netekčių, skerdynių, prievartos. Visiškai kitokia ir labiau tinka suaugusiems. Kaip visada – nei viena pusė nėra geriukai ar blogiukai. Visi blogiukai, su keliais geriukais :)))). Nuotykiai nuotykėliai. Na ir dar nepabaiga :/.
OficialiaiAr student and monster’s apprentice Karou finally has the answers she has always sought. She knows who she is–and what she is. But with this knowledge comes another truth she would give anything to undo: She loved the enemy and he betrayed her, and a world suffered for it. In this stunning sequel to the highly acclaimed Daughter of Smoke & Bone, Karou must decide how far she’ll go to avenge her people. Filled with heartbreak and beauty, secrets and impossible choices, Days of Blood & Starlight finds Karou and Akiva on opposing sides as an age-old war stirs back to life. While Karou and her allies build a monstrous army in a land of dust and starlight, Akiva wages a different sort of battle: a battle for redemption. For hope. But can any hope be salvaged from the ashes of their broken dream?
Puslapių skaičius: 404
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2012 11 23

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Meskute

    As pirma dali skaiciau ir man ji tikrai patiko. tik del antros nzn ka pasakyti nes dar neperskaiciau bet tikiuosi kad tokia pat ydomi kaip ir ana

+ Leave a Comment