485(9) Jean Barbe "Kaip tapti pabaisa"

Jean Barbe “Kaip tapti pabaisa”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: šlaisčiausi po Mickevičiaus biblioteką nerasdama nieko gero. Būna taip. Arba tempiu glėbį, arba tą kartą suku suku ratus ir nieko nenoriu. Pasiėmusi vieną detektyvą dar ką tik grąžintų knygų krūvoje pamačiau šią. Prigriebsiu, nelabai stora, nesunku nešt :). Toks savotiškas pasakojimas. Advokatui nusibodo ramus gyvenimas, todėl jis iškeliauja į kažkokią pavojingą, karo neramumų, sukilėlių niokojamą šalį ginti Pabaisos. Samdomo kareivio kaltinamo terorizmu ir kitais nusikaltimais. Knygos skyriai yra skirtingų pasakotojų: Pabaisa seka savo gyvenimo pasaką, o advokatas kalba apie tyrimą ir tai ką išsiaiškina.
“Kaip tapti pabaisa” man dvelkė melancholija. Kaip tapti pabaisa nesužinojau. Nieko baisesnio nei delfyje, kad rašo, neradau. 🙂
Oficialiai: Jaunas advokatas, kurio ima nebedžiuginti nei darbas, nei šeima, praradęs gyvenimo skonį, iškviečiamas ginti žmogaus, kurį laikraščiai vadina Pabaisa. Buvęs virėjas, smogikų būrio narys, kurio sąžinę slegia kelios dešimtys įvykdytų žmogžudysčių, advokatui kelia keistą smalsumą. Pirmapradis žiaurumas, kurį, jo manymu, įkūnija Pabaisa, vertas susidomėjimo ir bandymo įsigilinti. 
Tačiau Pabaisa tyli, o atsakymus į savo klausimus advokatas privalo susirasti pats… Kas skatina žmogų žudyti kitus? Kokį vaidmenį atlieka visuomenė? Galiausiai – ar tikrai blogis yra neatsiejama kiekvieno žmogaus esybės dalis?
Karas ir taika, apmąstymai ir žudynės susipina romane į vieną raizgų kamuolį ir priverčia susimąstyti, ar kartais iš veidrodžio į kiekvieną mūsų nežvelgia pabaisos akys.
Puslapių skaičius: 312
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 11 15

+ There are no comments

Add yours