481(5) John Grisham "Kalėdų nebus"

John Grisham “Kalėdų nebus”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Baisi knyga. Oi kokia baisi! 🙂 Galvojate čia pas mus būna Kalėdų karštinė? Šūdą :). Nieko čia nebūna. O štai Grishamo sukurtame pasaulyje… Tas pasaulis yra JAV. Taip, nesu tokia kvaila, kad viską imčiau už gryną pinigą, bet be dūmų ugnies nebūna, todėl kažkas autorių “privedė” iki tokios knygos. Kas būtų jei tavo šeima nuspręstu nešvęsti Kalėdų? Nepirktų dovanų, nepuoštų eglės, neitų į Kalėdų vakarėlius? Nieko! Visiškai, absoliučiai nieko! Bandžiau prieš 4 metus. Tikrai visiškai nieko. Na o knygoms herojams buvo viskas. Tie nusprendė nešvęsti, o per Kalėdas išplaukti į kruizą. Todėl patyrė persekiojimą, terorą.. Nuo jų nusisuko draugai, kaimynai jais piktinosi. Net laikraščiai rašė bei gėdino. Ir ką? Galvojote, kad knyga su hepyendu? Galvokit iš naujo. Esu pasipiktinusi pabaiga. O taip sirgau už tuos vargšiukus.
Oficialiai: Džonas Grišemas satyriškai pažvelgė į pernelyg išpūstą šventinio sezono ritualą, ir štai rezultatas: “Kalėdų nebus” – kuklus, bet nuotaikingas kūrinėlis apie Kalėdų šventės nuotykius. Prieš pat Kalėdas su žmona išlydėjęs vienturtę dukrą į tolimą kelionę, Liuteris Krenkas nusprendžia šiais metais Kalėdų nešvęsti, o išaušus gruodžio 25-ajai, išplaukti į kruizą po Karibų jūrą. Iš pradžių tokia idėja Noros Krenk nesužavi, bet, kaip sakoma, lašas po lašo, ir Liuteriui pavyksta užkrėsti žmoną džiaugsmingų atostogų lūkesčiais. Juk iš tikrųjų, kaip patogu nešvęsti Kalėdų: nereikia stumdytis sausakimšose parduotuvėse, galima atsikratyti nusibodusio pobūvio darbe, nereikia pirkti eglutės, atkrenta galvosūkis dėl dovanų ir dar šiek tiek lieka sutaupyta pinigų!
Deja… Vos pradėję įgyvendinti savo ketinimą, Nora su Liuteriu pamato, kad bandydami išvengti Kalėdų šurmulio, gali susilaukti neįtikėtinų, tiesiog neįsivaizduojamų padarinių. Vis dėlto… Derėtų gerai apsvarstyti, ar pabėgti nuo Kalėdų – pati geriausia išeitis.
Puslapių skaičius: 176
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 11 08

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment