479(3) Karin Fossum "Neatsigręžk"

Karin Fossum “Neatsigręžk”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Gavau dovanų iš Sandros. Knyga atkeliavo paštu. Tikras malonumas, nes paštą aš mėgstu. Prisimenu neseno Sandros įrašo pradžią “Nėra nieko geriau, kai ryte tave pažadina visiškai nelauktas kurjerio skambutis ir įteikia tau siuntinį.“. Man tokiu atveju diena būtų negrįžtamai sugadinta. Nepažįstami skambučiai ir kurjeriai yra tas derinys dėl, kurio aš vis dar beveik neperku internetinėse parduotuvėse. Tai va. Ši dovana atkeliavo senamadišku būdu ir perskaičiau aš ją senamadiškai. Po dekiuku, su katėmis ant kelių.
Skirtingai nei pačiai dovanotojai, man detektyvas patiko. Aš net galvojau gal ir visą trejetą skirti. Bet per plona tam :). Žinote, kas mane itin trikdė? Užrašas ant viršelio, kad tai mistinis romanas. Mistinis? Leidėjai nieko nesupainiojo? Mistiniame būna gi mistikos. Ar koks vaiduoklis pasišlaisto, ar visas kaimas tiki, kad čia velnio darbas, ar rūkas netikėtas užeina. Na bent kažkas. Šioje knygoje mistiškumu galime vadinti nebent tai, kad pagrindinis tyrėjas susapnavo obuolio graužtuką aplipusį musėmis. Trys eilutės :).
Ramus detektyvo tempas man buvo mielas. Klausinėja klausinėja, visi pasakoja tą patį, ir šast, vistiek iš smulkmenų susidaro vaizdas. Ko trūko? Norėjau daugiau pažinti auką. Atrodė, kad tai įdomi, savotiška mergaitė, tik va labai jau mažai vietos skirta. Nebraukiu iš geidaraščio kitos autorės knygos. 🙂
OficialiaiMažame Norvegijos kalnų miestelyje gyvena uždara, nedidelė bendruomenė.
Kaip ir kiti gyventojai, paauglė Anė puikiai sutaria su kaimynais – niekada nepamiršta aplankyti, prižiūri jų vaikus. Tačiau vieną dieną linksma mergina pasikeičia – išeina iš  rankinio komandos, ima šalintis kaimynų ir šeimos. Netrukus žmonės prie ežero randa nuogą jaunosios Anės kūną… Žmogžudystę ima tirti atkaklusius inspektorius Sejeris.
Puslapių skaičius: 296
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 11 05

2Comments

Add yours
  1. 1
    Aš skaitau

    Jeigu man reikėtų rinktis tarp pašto ir kurjerių, žinoma, būsiu tik už paštą. Pati labai mėgstu gauti laiškus, siuntinius ir t.t. Bet jeigu kurjeris pristato netikėtas ir nelauktas dovanas – knygas, irgi gerai 🙂
    Aš jau rašiau savo atsiliepime, bet man irgi knygoje pritrūko mistikos. Ir dar didesnės įtampos ir greitesnio tempo.
    Nors žinai, prieš kelias dienas, oro uosto knygyne pamačiau jos knyga “Bijantis vilko”. Ir sukirbėjo mintis, kad norėčiau šios autorės nors vieną dar knygą perskaityti. Neišbraukiau iš sąrašų ir aš jos.

  2. 2
    Totu

    Hmm, buvau iš bibliotekos pasiėmusi šitą knygą, bet kažkaip neprisiverčiau skaityti. “Neprilipo” 🙂

+ Leave a Comment