478(2) Sébastien Japrisot "Mirties vasara"

Sébastien Japrisot “Mirties vasara”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Nagi tikras perliukas :). Tiesa, su užrašu viršelyje “pdichologinis detektyvas” lyg ir nenorėčiau sutikti. Nes man tai nepasirodė detektyvas, greičiau jau suktas romanas su lyg ir nuspėjama intriga. Šalia visada kirba jausmas “o gal ne?”.
Romanas susideda iš kelių skirtingų dalių: Budelis, Auka, Liudytoja, Nusikaltimo sudėtis, Nuosprendis, Bausmė. Jas pasakoja keturi skirtingi žmonės. Tad štai iki “Nusikaltimo sudėties” buvo labai įdomu skaityti, o “Nuosprendis” bei “Bausmė” jau kiek prailgo ir vos nesugadino bendro įspūdžio. Šiaip esu tikra, kad bibliotekoje dairysiuosi ir kitų šio autoriaus knygų.
OficialiaiRomaną “Mirties vasara” sudaro 6 dalys: Budelis, Auka, Liudytoja, Nusikaltimo sudėtis, Nuosprendis, Bausmė. Galėtume sakyti, jog šis S. Japrisot, talentingo šiuolaikinio prancūzų rašytojo, kūrinys – detektyvinis romanas, nes Eliana, pagrindinė herojė, nusprendžia surasti tris niekšus ir nubausti juos mirtimi už įvykdytą kadais nusikaltimą. Tačiau pirmiausia ši knyga vertintina kaip geras romanas, nes turi visus svarbiausius jo bruožus, taigi vingrų siužetą, intriguojančią jo užuomazgą ir nenuviliančią atomazgą, spalvingus herojus, kurių kiekvienam autoriaus leista papasakoti savo gyvenimo tarpsnį atskiroje romano dalyje. Knyga skiriama ir tiems, kurie skaitydami mėgsta pasukti galvą, ir tiems, kurie vertina rimtą, talentingą, meistrišką literatūrą.
Puslapių skaičius: 336
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 11 04

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment