456(130) Danielle Trussoni "Angelologija"

Danielle Trussoni “Angelologija”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Džiugu, kad pastaruoju metu į rankas papuola knygos, kurios įtraukia “mirtinai”. Gi “Angelologija” iš pradžių to nežadėjo. Pradėjau skaityti ir kažkurią akimirką norėjau mesti. Nekabino, atrodė nuobodu, nieko nevyko, tik kažkokia vienuolė Evangelina tvarkėsi bibliotekoje ir meldėsi. Prie knygos mane sulaikė pati pati pradžia. Tas vadinamasis prologas, kuriame pasakojama apie 1943 metais angelologų rastus angelų palaikus. Laukiau. Kada gi pradės šmėžuoti tie paslaptingieji angelologai ir angelai. Sulaukusi nebegalėjau sustoti.
“Angelologija” susideda iš trijų dalių. Pirmoje Evangelina susipažįsta su Verlenu, kuris renką medžiagą užsakovui nefilimui (puolusių angelų palikuoniui). Aišku, nieko apie nefilimus nežino, o šie gi per jį ieško relikvijos, kuri gali išgydyti angelus nuo keistos ligos. Antroje dalyje vienuolyne gyvenanti senutė prisimena karo metus ir kelią link prologe minimo epizodo – ekspedicijos ieškoti angelų ir relikvijos. Čia bus daug dokumentų, atradimų ir praradimų. Trečia dalis vėl apie Evangeliną, relikviją. Joje daugiau bėgiojimo po Niujorką, žudynių ir kitų linksmybių.
Tai ką galvojate? Hm, dar viena knyga iš vampyrų, vilkolakių, fėjų, undinių ir panašių būtybių serijos? Negaliu patvirtinti, kad tikrai taip. Sakyčiau, labiau panašu į rimtesnį Dan Brown stilių: daug įvairaus dokumentų, biblijos, istorinių knygų, laiškų skaitymo, šifravimo, bėgimo, intrigų, išdavikų ir pagalbininkų. Tik tempas ne toks greitas. Skaityti teko įsitempus ir lėtai. Tekstas nepasilakstymams. Gal tuo labiausiai ir patiko. Galėjau ilgai mėgautis. Ir pagarba leidyklai už šrifto dydį. Pasiilgau tokių knygų.
Oficialiai: Jaunoji sesuo Evangelina šv. Rožės vienuolyne gyvena ramiai ir pamaldžiai, kol jos nepasiekia laiškas, prašantis tyrinėtojui V. A. Verlenui leisti pasinaudoti ordino archyvais. Tai ir iššaukia paslaptingų įvykių verpetą, įtraukiantį Evangeliną į angelologų bendrijos veiklą… Kas yra angelologai? Teologai, mokslininkai, nuo senų senovės slaptai kovojantys su nefilimais – galingais ir pavojingais puolusių angelų palikuonimis, iki šiol gyvenančiais žemėje. Tai jie, mėgaudamiesi savo valdžia, atneša žmonėms blogį ir kančias. Tačiau jau kuris laikas nefilimus šienauja mirtina liga, nuo kurios juos išgelbėti gali tik regisi, negrįžtamai prarastas dangiškas artefaktas. Puolusių angelų palikuonys atiduotų viską, kad tik jį surastų, o angelologai siekia sutrukdyti didžiausiems žmonijos priešams vėl atgauti galias. Sesuo Evangelina ir Verlenas patenka tiesiai į šios kovos sūkurį, blaškantį juos po visą pasaulį, kuris abiejų gyvenimus pakeis neatpažįstamai…
„Angelologija“ – mistiškas romanas apie mūsų gyvenime egzistuojančias paslaptis, pernešantis skaitytoją per epochas, šalis ir vandenynus, meno ir architektūros paminklus ir įtraukiantis tarsi verpetas.
Puslapių skaičius: 424
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 09 10

4Comments

Add yours
  1. 1
    Jukna

    Sakyciau labai, superine knyga! Is pradziu vilkinau, bet jau kaip isiskaiciau, itrauke. Laukiu nesulaukiu tesinio. Mazai isreklamuota ji. O vertejo reklamuot.

  2. 2
    Mira

    Vis galvojau ar pirkti tą knygą ar ne. Dabar paskaičius straipsnį manau, kad pirksiu 🙂

  3. 4
    Jorė

    turėtų būti tesinys,tačiau Lietuvoje jis nebuvo ir nebus verčiamas nes neva “Angelologija” nepasiteisino.Gaila

+ Leave a Comment