437(111) Marija Briker "Mėtinis šokoladas"

Marija Briker “Mėtinis šokoladas”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Skaitau aš daug. Skaitau aš daug ką. Skaitau beveik viską, bet tokia absurdiška knyga jau senokai bebuvo pasitaikiusi. Šiaip pradėjusi ją skaityti kiek nustebau dėl to, kad ši yra rusiška. Na autore tiesiog nesidomėjau, knyga taip pat, o vardas to nepasufleravo. Rusiška tai rusiška. Mėgstu detektyvus. Ir čia būtų detektyvas, jei knygos nugarėlė neišduotų esmės. Įdomiau būtų pačiai susigaudyti kas vyksta nei žinoti.
Žinote, rusų humoras geras. Bet kartais ir per daug… absurdiškas. Vaidudokliai? Pasilaidojimas vardan apgavystės? Šuns laidotuvės norint išpildyti tris senolio norus? Truputuką gal per daug, truputuką gal per kvaila. Nors buvo vietų, kuriose ir pakikenau. Tokių subtilesnių nei visos kitos vietos. Mačiau yra dar viena autorės knyga išleista. Ir nors šią vertinu vienetu, visgi norėčiau paskaityti ir tą kitą. Kartais gi mėgstame žiūrėti pačias banaliausias ir kvailiausias komedijas, kurių žiūrovai leispsta juokais vos ne iš rodomo piršto. Tai ir su knygomis panašiai.
OficialiaiMarijos Briker romano „Mėtinis šokoladas“ pagrindinė herojė, jauna žavi aktorė Alevtina, kažkodėl sulaukia pasiūlymų vaidinti tik negyvas moteris. Mergina svajoja gauti rimtesnį vaidmenį ir tokių vilčių kupina nusprendžia dalyvauti garsaus prodiuserio peržiūroje. Tačiau nuvykus jos laukia didelis netikėtumas – dar vienas lavonas, šįkart garsiojo prodiuserio…
Toliau ima dėtis itin keisti dalykai, ir romano veiksmas pasuka neįtikėtina linkme…
Kodėl buvo surežisuota visa ši istorija, kurioje Alevtina suvaidino pagrindinį vaidmenį? Ir kas užsakė tokį „realybės šou“?
Puslapių skaičius: 328
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 08 07

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Rita

    Aš skaičiau Pikaso megztinį (ta kita knyga). Toks lengvas detektyviūkštis, yra iš ko pakrizenti. Žiemą vidury atsiskaitymų labai gerai man ji suėjo, tokia lengva. Pritariu dėl kvailų knygų skaitymo, ir aš taip kartais specialiai darau, ypač kai tenka daug protiškai dirbt.

+ Leave a Comment