391(64) Gabriel Barylli "Sumuštinis"

Gabriel Barylli “Sumuštinis”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Knyga gal ir nebloga, bet jau labai ne mano skonio. Kažkokie vyriški paistalai apie meilę, apie vyrų teisę į neištikimybę, apie savininkiškumo jausmą… Parašyta, kad knyga populiari labai, bet man tai buvo nuobodoka. Vyras įsimyli, bet bijo mylėti, nes su žmona nepasisekė, ir jo draugui nepasisekė, bet ir nori mylėti, nes žmogus gi sutiktasis labai geras. Ir taip toliau per visus puslapius. Nugarėlėje rašoma “Bet skaudi asmeninė patirtis, tragikomiška jo draugužio verslininko Pėterio šeimos istorija šįsyk ragina neskubėti…”. Galvojat, kad neskubant kas nors vyksta? Ne! Tas neskubėjimas pasireiškia sėdėjimu kavinėje ir blevyzgojimu :).
O šios knygos atsiradimą namuose ir vėl gi nulėmė viršelis. Na gal tiksliau viršelio ir kainos (5Lt) derinys. Nors gi jis, tas viršelis, toli gražu nėra toks nuostabus, kaip ankstesnės skaitytos knygos. Nė trupučio. Bet aš vistiek tokius labai mėgstu.
Šitas romanas patiks tiems, kuriems gėda skaityti eilinius meilės romanus. Apie tą patį. Tik įmantriau.
Oficialiai: „Sumuštinis” – pirmasis menininko romanas, išgarsinęs jį kaip rašytoją, parduotas per 200 000 egzempliorių tiražu. Pats autorius romaną ekranizavo, pjesė buvo pastatyta daugiau kaip aštuoniasdešimtyje Vokietijos scenų.
Tai ironiškas ir elegantiškai žaismingas pasakojimas apie meilę, laimės ilgesį ir žmogiško patikimumo paieškas neramiais mūsų laikais.
Susitinka vyras ir moteris, jiedu pamilsta vienas kitą, nutaria susituokti, tačiau vedybos tampa meilės pabaigos pradžia. Po skyrybų trisdešimt penkerių metų architektas vėl įsimyli. Bet skaudi asmeninė patirtis, tragikomiška jo draugužio verslininko Pėterio šeimos istorija šįsyk ragina neskubėti…
Puslapių skaičius: 174
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 05 01

2Comments

Add yours

+ Leave a Comment