383(56) Daniel Mason "Rojalių derintojas"

Daniel Mason “Rojalių derintojas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Ši knyga tokia kiek mistinė: bandžiau skaityti tris kartus, mesdavau, grįždavau ir vistiek manau, kad ji nebloga. Tik gal kiek nuobodoka. Trumpai tariant tai kolonijiniais laikais vienas britas yra iškviestas į Birmą derinti rojalio. Rojalį turi vienas karo vadukų, kuris labai ekstravagantiškas, bet vertinamas ir karo veiksmus nori nutraukti muzika, o ne ginklais. Tokia istorija. O visi kiti puslapiai užpildyti kelionės aprašymais, laiškais, kvapais, išgirstomis istorijomis. Lyg ir labai įdomu, bet iš kitos pusės, kažkaip nuobodoka, vis norisi praversti tuos puslapius, arba mesti knygą. Bet nemečiau. Tai šaunuolė :).
OficialiaiRojalių derintojas Edgaras Dreikas sulaukia nepaprasto užsakymo iš britų Karo ministerijos: nukeliauti į tolimas Birmos džiungles ir ten suremontuoti retą rojalį, priklausantį ekscentriškam karo gydytojui. Savo ilgoje kelionėje Edgaras sutiks keisčiausių žmonių ir klausysis neįtikimiausių istorijų. Pagaliau atsidūręs britų forte (vidur Birmos džiunglių, kuriose siaučia sukilėliai) susitiks su legendiniu daktaru Antoniu Kerolu ir suderins jam retą senovinį rojalį. Bet staiga Edgaro nebetraukia grįžti tėvynėn. Nuvykęs ten, jis supranta gavęs progą patirti nuostabiausią savo gyvenimo nuotykį ir nebenori vykti atgal į namus, pas žmoną, į kasdienybę, trokšta nueiti savo kelią iki galo.
Puslapių skaičius: 336
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 04 19

+ There are no comments

Add yours