380(53) Tess Gerritsen "Relikvija"

Tess Gerritsen “Relikvija”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: trečia mano skaitoma Tess knyga ir suprantu, kad man patinka jos kuriamos situacijos, personažai ir greitis. Nesimato to amerikietiškiems trileriams būdingo lėkštumo.  Daug kraujo, sudėtingos aplinkybės ir jau šiek tiek pažįstami herojai.
Įdomiausia veikėja man yra Mora – lavonų skrodėja :). O įdomiausia todėl, kad įvaizdis, kuri ji sukelia kitiems, pvz., Ricoli, yra visiškai prieštaringas jos pačios vidiniams jausmams. Na ir dar ji įsimylėjusi kunigą ir tai jiems kelia bėdų, tarsi šiais laikais dar taip būna. Ir to įvaizdžio ji nekuria specialiai. Galėtų tų knygų ir daugiau parašyti.
Oficialiai: Ilgus metus puikiai išsilaikiusi mumija gulėjo užmiršta dulkiname Krispino muziejaus rūsyje Bostone. Pavadinta Ponia X, neseniai atrasta mumija, sprendžiant iš visko, yra senovės Egipto relikvija. Tačiau medicinos ekspertė Mora Ailz atranda kūne makabrišką pranešimą – šiurpinantį įrodymą, jog šis „tūkstantmetis“ reliktas yra šių dienų žmogžudystės auka. Kai aptinkami dar dviejų moterų ne mažiau šiurpūs palaikai, Morai ir Bostono žmogžudysčių skyriaus detektyvei Džeinei Ricoli paaiškėja, kad tai maniako darbas. Mora ir Džeinė turi išnarplioti iškrypėlio žudiko žaidimą, kol žudikas Archeologas nepapildė savo siaubingos kolekcijos dar viena kraupia relikvija.
Puslapių skaičius: 304
Knyga skolionta.
Perskaityta 2012 04 09

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment