365(38) Gabriel Barylli "Balerina"

Gabriel Barylli “Balerina”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: – Pirkit pirkit, puiki knyga, geras detektyvas.
Taip man sakė pardavėja knygų mugėje, o aš labai ir nesilaužiau. Tik va vis dar svarstau patiko man? O gal ne? Kelis kartus norėjau mesti, nes pasidarydavo nebeįdomu. Ir vis nemesdavau, nes patiko pats rašymo stilius. Trumpi, dažnai vienažodžiai, sakiniai.
Detektyvas visai nedetektyviškas. Yra net kelios žmogžudystės, yra komisaras ir yra kiti veikėjai-įtariamieji. Bet joks tyrimas čia nevyksta. Papasakojama šiek tiek teatro užkulisių, jausmai, svajonės, viltys ir pabaigoje atskleidžiama kas ir kodėl. Be kitų įsikišimų. O Viena knygoje gana romantiška, tik va manęs vistiek netraukia ir viskas. Tai jausmų knyga. Neapsigaukite, jei tikėsitės ko kito.
Oficialiai: Vienos valstybinėje operoje atliekama Karmen. Įpusėjus spektakliui drabužinėje randamas lavonas. Žiauriai nužudyta viena ispanų šokio atlikėjų. Aišku tik tiek, kad ji turėjo pažinoti žudiką. Tirdamas bylą komisaras supranta: teatro pasaulis – tai atskiras mikrokosmosas, kuriame viešpataujančios taisyklės labai skiriasi nuo normalaus pasaulio realybės.Žmogžudystė sutrikdo teatro ramybę. Skaitytojas pamažu įtraukiamas į aistrų, garbės troškimo ir intrigų tinklą, apraizgiusį menininkus, kuriems svarbiausia – visiškas atsidavimas teatrui. Niekas negali išvengti tuštybės ir galios žaidimo. Tik klausimas, kas geriau: ar dėl šlovės šį tą paaukoti, ar to atsisakius žlugti.
Puslapių skaičius: 272
Knyga nuosava. Pirkau už 5lt.
Perskaityta 2012 03 04
 

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Anonymous

    Skirta tiems, kas augo teatre. Priešingu atveju galbūt ir neįdomu. O aš skaitau ir skraidau iš laimės 🙂

+ Leave a Comment