360(33) Iain Banks "Širšių fabrikas"

Iain Banks “Širšių fabrikas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: vat man turbūt labiausiai patinka skaityti naujas knygas, nes leidyklų reklamos man didelės įtakos nedaro (joms visos knygos būna pačios nuostabiausios). Apie “Širšių fabriką” girdėjau daug, o ir rekomendavo jį man. Nepasakyčiau, kad nusivyliau, bet nebuvo to “o dieve, kokia gera knyga!” Pradžioje tai apskritai negalėjau suprasti esmės. Berniukas pasakoja apie tai, kaip jis žudo ir kankina gyvūnus, kaip nužudė vieną, antrą, trečią vaiką. Apie savo keistą gyvenimą. Man nebuvo nei baisu, nei šiurpu, o šlykštu tai tik toje vienoje vietoje. Na ir ta paslaptis pabaigoje… Labai jau tokia ne į temą. Ta prasme, jaunuolis apie save sužinojo šį bei tą. Ir pasaulis apsivertė. Atseit viskas stojo į savo vietas ir pasidarė aišku ir nuostabu. Man tai kilo visai daug klausimų. Deja, knyga pasibaigė.
Oficialiai: Besiginčijantys kritikai šį romaną vadina visaip: “makabriška, kvapą gniaužiančia siaubo istorija”, “mėginimu apkvailinti literatūrinį Londoną”, “skaitytojų gluminimu”, “šlamštu”, “liguistos fantazijos vaisiumi” ir “šedevru”. Kad ir kaip būtų, ši knyga leidžiama didžiuliais tiražais, ji yra įtraukta į perkamiausių pasaulio knygų šimtuką. Reikia ryžto perskaityti šį romaną iki galo – tik tada atsiskleidžia “Širšių fabriko” esmė ir grožis. 
Puslapių skaičius: 220
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2012 02 15

1 Comment

Add yours
  1. 1
    mafijoze

    Jei neklystu, šią knygą esu skaičiusi 3 kartus. Taip, tikrai 3. Ir kuo daugiau aš ją skaitau, tuo labiau ji man patinka. Tikrai išskirtinė knyga, labai originali sakyčiau.

+ Leave a Comment