359(32) Ana Frank Dienoraštis

Ana Frank Dienoraštis
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: spėju ir vėl būsiu nepopuliari pasakiusi, kad ši knyga man nepatiko. Turbūt pasirodysiu ir nejautri. Bet buvo nuobodu. Suprantu – tai istorinis dokumentas, autentinka ir t.t. Bet ko gero per daug nuredaguotas. O ir pati Ana daugybę kartų kreipdamasi į savo dienoraštį sakė, kad tau turbūt nuobodu skaityti tą patį per tą patį. Tikra tiesa. Įsivaizduoju, kaip sunku turėtų būti sėdėti uždarytiems mažoje patalpoje kelis metus. Brr.. Bet, kaip knyga – vistiek neįdomi. Anotacija skelbia apie “negęstantį tikėjimą gėrio pergale prieš blogį“, bet aš to neradau. Tik buitis, baimė ir pripratimas prie buities ir baimės. Na ir dar uždarytos augančios mergaičiukės pamąstymai ir pazyzimai blogų tėvų tema.
Oficialiai: Anos Frank dienoraštis – vienas iškalbingiausių ir labiausiai jaudinančių holokausto liudijimų. Slapstydamasi nuo nacių Amsterdame su šeima ir draugais, Ana rašė dienoraštį nuo 1942 m. birželio 12 d. iki 1944 m. rugpjūčio 1 d. Ji mirė Bergen – Belzeno koncentracijos stovykloje 1945 metais nesulaukusi šešioliktojo gimtadienio. Vienintelis iš besislapsčiusio aštuoneto išgyveno tik Anos tėvas, kuris ir įvykdė dukters norą – paskelbė jos dienoraštį. Nuo to laiko dienoraštis išverstas į 55 kalbas, išleistas 25 mln. tiražu. Jame Ana aprašė gyvenimą slėptuvėje, paaugliškas problemas, gimstančius jausmus, savęs atradimą ir negęstantį tikėjimą gėrio pergale prieš blogį.
Puslapių skaičius: 344
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 02 13
 

2Comments

Add yours
  1. 2
    parabole

    Teko skaityti šią knygą paauglystėje, gal kai pačiai buvo maždaug tiek, kiek Anai – tada labai patiko ir paliko didžiulį įspūdį. Kai radau naujai išleistą neatsilaikiau ir nusipirkau (teisingiau nupirkau kitam žmogui) bei perskaičiau iš naujo – šįkart tikrai pasirodė nuobodoka. Tad rekomenduočiau skaityti paaugliams 🙂

+ Leave a Comment