356(29) Colleen McCullough "Prisilietimas"

Colleen McCullough “Prisilietimas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: ši autorė rašo arba gerai, arba blogai, arba vidutiniškai. “Prisilietimas” taiko į vidutiniškų grupę. Pirkdama knygą norėjau storo, šeimyninio epo. Tą ir gavau. Skųstis nėra kuo. Australija apskritai savo istorija yra įdomi šalis. Daug įdomesnė už Šiaurės Ameriką ar kokias indijas. Gal ir dėl to visai mielai susiskaičiau. Beje, man visai keista, toks stiprus, užsispyręs ir ugningas žmogus, kaip Aleksandras, sugalvojo juokingai ir kvailai pasielgti pabaigoje. Visiška prieštara visam charakteriui. Na, o pats įdomiausias personažas tai Nelės išrinktasis. Gaila, kad jam tebuvo skirti keli puslapiai iš šio tomo.
O prie ko kas lietėsi – nesupratau.
Oficialiai: Kaip Elizabetė Dramond – mergina iš niūraus Škotijos miestelio; ją nori vesti tolimas giminaitis Aleksandras Kinrosas, tačiau šis noras skamba greičiau kaip įsakymas. Australijoje nėra padorios vedyboms tinkamos merginos, rašoma Aleksandro laiške. Kadangi iš visų seserų Elizabetės amžius tinkamiausias, ji ir iškeliauja į šalį, kurios nepažįsta, tekėti už vyro, kurio niekuomet nematė.
Nepažindama krašto papročių, nenutuokdama, kas yra santuoka ir nepažinodama savo vyro, Elizabetė neria į naują gyvenimą. Apipilta turtais, išmokslinta ir aprengta pagal sutuoktinio norą, ji ima suprasti, kad nuo šiol ji gyvens visai kitaip. Kad jai bus lemta gyventi su vienu, o mylėti kitą. Kad vyro meilužė taps geriausia jos drauge. Kad laimė ateina per skausmą ir yra nuo jo neatsiejama.
Meistriškai C. McCullough parašytas „Prisilietimas“ – aistringas, švelnus ir jaudinantis romanas apie moters likimą. Apie tai, kad mylinčios vyro rankos prisilietimas moterį gali prikelti naujam gyvenimui – nesvarbu, kiek ilgai reikėtų jo laukti…
Puslapių skaičius: 600
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 01 26

+ There are no comments

Add yours