349(22) Arne Dahl "Misterioso"

Arne Dahl “Misterioso”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Po amerikietiškų blevyzgų – šiek tiek švediško kriminalo. Kaip visada skandinavai nepasišiukšlina. Nors pats kriminalas ir nebuvo labai įdomus, nes labai jau daug visko bandė pripint ieškodami paprasto psicho: ir rusų-estų mafijos, reketininkų su kontrabandine degtine, ir slaptą ordiną su dar slaptesniais ordinukais, ir… Bet skaitykite apie tas nesėkmingas paieškas patys. Palikta vietos ir kai kurių detektyvų dramoms, vidiniams monologams. Radau ir truputį sarkazmo.
Oficialiai: Stokholmas apimtas panikos – keistu būdu žudomi įtakingiausi verslininkai. Žudikas savo aukas užklumpa jų pačių namuose ir paleidžia du šūvius į galvą skambant legendinio džiazo muzikanto Thelonijaus Monko kompozicijai „Misterioso“. Valstybės kriminalinėje policijoje įsteigiama ypač slapta „A grupė“ šiems nusikaltimams tirti – sutelkiami išradingiausi Švedijos, ir ne tik, policininkai, jiems suteikiami neriboti įgaliojimai. Vedini išlavintos intuicijos ir aštraus proto jie ima veikti. Tarp jų Polis Jelmas – ankstesniame darbe vos nenušalintas nuo pareigų už… didvyriškumą. Jo santykiai su žmona prastėja, o „A grupėje“ yra viena moteris… 
Puslapių skaičius: 266
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 01 12

+ There are no comments

Add yours