348(21) Frederick Forsyth "Karo šunys"

Frederick Forsyth “Karo šunys”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: ilgai netempiau ir po Brawn’o ėmiausi kitokio tipo trilerio. Jau komentaruose minėjau, kad “šakalo dienos” neprisiverčiau tęsti. Nuobodu. O štai “Karo šunys” tikrai nenuobodu.
Atkreipkite dėmesį – knygą vertinu 3 pagal savo sistemą. O čia šiek tik kritikos lyg tarp kitko. Na norisi šiek tiek emocijos. Knygoje nesvarbu ar pagrindinis veikėjas su merga kavą geria, ar jį užpuolusį žudiką likviduoja. Viskas sausu kriminalinių kronikų tonu. Taip! Aš žinau, kad čia toks autoriaus žurnalistinis stiliukas, bet čia norisi kur ne kur tos kibirkštėlės. Gi ne “National Geographic” straipsnis, o romanas.
O šiaip knyga gera. Visą ją yra planuojamas samdytinių atliekamas perversmas vienoje iš Afrikos Bananų Respublikų. Planuojama planuojama ir gale kažkas nutinka. 🙂 Nesitikėjau, kad per kelis dešimtmečius taip nuvertėjo pinigai. ~1970-tais nusisamdyt prof. komandą, nusipirkt laivą, prigrūsti jį pilną nelegalių ginklų ir t.t. tekainavo apie 100000 svarų.
Oficialiai: Seras Džeimsas Mensonas, kalnakasyba besiverčiančios kompanijos galva, perskaito geologo ataskaitą apie Krištolo kalne slypinčius platinos klodus. Lobis masina verslininką, bet plikomis rankomis jo nepaimsi – Zangaro respublikos prezidentas rūdą verčiau atiduos rusams nei Britanijos magnatui. Serui Džeimsui nelieka nieko kita, kaip pasitelkti “karo šunis”. Operacijai ima vadovauti samdinys Katinas Šenonas. Operacijos tikslas – įvykdyti Zangare valstybinį perversmą… 
Puslapių skaičius: 270
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 01 09

2Comments

Add yours
  1. 2
    Laimis

    “Šakalo diena” man vienas iš geriausių Forsyth kūrinių. Su juo susilyginti gali nebent “Ketvirtasis protokolas”.”Karo šunys” man kaip tik nuobodžiausia pasirodė:)

+ Leave a Comment