278(62) Eglė Aukštakalnytė Hansen "Mama Afrika"

Eglė Aukštakalnytė Hansen “Mama Afrika”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Jau pagrindiniame savo bloge rašiau, kad vos pradėjusi skaityti labai susinervinau dėl autorės vištiškumo ir kudakavimo kokios nabagės yra moterys. Nors palyginus su tuo ką vėliau pati rašo apie Afrikos moteris tai tik džiaugtis ir džiaugtis kaip viskas gerai. Knygos stilius man nepatiko. Bet patiko kaimelių, papročių, gyvenimo požiūrių ir pasikalbėjimų aprašymai. Patiko kokybiškos nuotraukos, tik nervino, kad jos pastoviai buvo įterpiamos skyreliui, pastraipai, sakiniui nesibaigus. Paskaičiusi “motociklu per Afriką” ir šią knygą tik dar labiau užsimaniau ten. Viena tik neaišku ar susitaikyčiau su kirminais visokiais :).
Oficialiai: E. Aukštakalnytės Hansen knygoje „Mama Afrika” su meile ir švelnia šypsena aprašyta patirtis gyvenant ir keliaujant po Juodąjį žemyną, autorės darytos nuotraukos atskleidžia egzotiškai taurų jo grožį. Lietuvei pavyko įgyti senųjų savanos gyventojų pasitikėjimą, stebėti ir užfiksuoti nemažai vietos genčių buities detalių, ritualų, kurių liudininkais retai tampa svetimšaliai.
Puslapių skaičius: 280
Knyga nuosava.
Perskaityta 2011 06 28

6Comments

Add yours
  1. 1
    cannibalkiller

    O aš tip jos ir neperskaičiau iki galo, būtent del rašymo stiliaus, man jis toks erzinantis pasirodė.

  2. 3
    raselė

    knyga super ,tokios dar nebuvau skaičiusi pavarčiau ir negalėjau atsitraukti.

  3. 4
    Aroai

    Va ir aš skaitau šią knygą. Mane taip pat erzina autorės nuolatinis niurzgėjimas, kaip baisu, kaip blogai ir kaip klaiku. Paskaičiau jos įspūdžius iš Kinijos (iš Kenijos autorė išvyko į Kiniją). Ir vėl rašo, kad tiek apkeliavusi, bet dar tokio nepritapimo nepatyrė, kaip atvykus Kinijon. Manau, reikėtų džiaugtis, kad jai pasitaikė ši galimybė pakeliaut, nes ne kiekvienam ji duota. O svarbiausia, šeima keliauja kartu.
    Bet visgi skaitau šią knygą, nes žavi tai, jog autorė pasakoja autentiškus išgyvenimus ir patirtį.

  4. 6
    lalage

    Knyga gera,lengvai skaitoma. Tai žingsnis svajones link -pamatyti, pažinti Afriką

+ Leave a Comment