270(54) Stieg Larsson "Mergina su drakono tatuiruote"

Stieg Larsson “Mergina su drakono tatuiruote”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė:  aha, esu reklamos auka ir skaitau skambiai nupopsintas knygas. Nu tai o ką? Nedaryt to vien dėl to, kad jos popsinės? Bet nu taigi labai įdomi, įtraukianti istorija. Daugybę kartų sakiau, kad detektyvai yra vienas mėgiamiausių mano žanrų. Čia aš daugiau mažiau ir trilerius priskiriu. Mat detektyvinę liniją jau žinojau – mačiau filmus. Ale nu net tai nesugadino malonumo. Veikėjai įdomūs, o ponas rašytojas puikiai moka laikyti įtampą. Dar skyrelį. Na dar. Na negi eisiu miegoti neperskaičiusi? O iš nepatikusių dalykų, tai tie kompiuterizmai. Mūsuose niekas nesako “turėjo stacuonarų Dell PC”, greičiau jau “stacionarų Dell’ą”. Labai retai jei tai nėra ifonas ar ipadas nuolatos kartoja “įsirašiau į savo ibook”. Na vieną, kitą kartą… Bet dažniau tai sako “įsirašiau į savo kompą” ir pan… O dar kur visi kiti IT keistumėliai, kurie kelia abejonių, nes kompiuterių pasaulis man šiek tiek artimesnis, nei pvz., mano draugėms, kurioms tos detalės nužkliūtų.
Vienu sakiniu: aš irgi noriu būti tatuiruota anorektikė, net jei priedo tektų hakeriaut.
Oficialiai: Harieta Vanger dingo kaip į vandenį prieš 40 metų. Jos senelis Henrikas lyg šiol įsitikinęs, kad Harietą nužudė kažkas iš jų giminės – tą lemtingą dieną visi buvo susirinkę į atokioje saloje pastatytą įspūdingą Vangerių šeimos vasarnamį. Įtarti galima daugelį iš tarpusavyje kovojančio įtakingo klano, bet įrodymų nėra… Išskyrus kasmet per gimtadienį senoliui paštu atkeliaujančią dovaną – džiovintų gėlių puokštę, lygiai tokią pat, kokią jam gyva būdama dovanodavo anūkė Harieta.
Jausdamas kasdien artėjantį gyvenimo saulėlydį, Henrikas Vangeris nusprendžia darsyk pabandyti įminti neįmenamą mįslę. Tyrimui atlikti pasamdomas žurnalistas, reputaciją praradęs „Millenium“ leidėjas Mikaelis Bliumkvistas bei Lisabet Salander, smarki ir nepritampanti prie visuomenės, bet ypač protinga kompiuterių įsilaužėlė, kuri specializuojasi asmenybių tyrimuose.
Šioje knygoje rasite visko – žmogžudystė, šeimos saga, meilės istorija, finansinė intriga, trilerio įtampa… Aišku tik viena: geriau nestoti skersai kelio merginai su drakono tatuiruote…
Puslapių skaičius: 576
Knyga nuosava.
Perskaityta 2011 06 03

6Comments

Add yours
  1. 2
    Salomėja

    Ne, čia matyt Larssono sugalvotas bajeris herojui paerzinti, nes tas baisiausiai širsta kai jį Kaliu Bliumkvistu vadina.

  2. 4
    vonioje

    labai patiko visos trys. gal antra labiausiai (nes pikčiausia) – trečia jau tik antros išrišimas. bet vis tiek, labai.

  3. 5
    silverwoof

    Man tai irgi užkliuvo tie ibook nuolat kišami. Jau net kilo mintis, kad Apple sumokėjo, kad jų kompiuterį pareklamuotų…

  4. 6
    nugu

    Pirmiausia perskaiciau visas knygas t.y: Mergina su drakono tatuiruote, Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą, Mergina, kuri žaidė su ugnimi. Po to pazejau svedu pastatytus filmus pagal sia knyga. Filmu pastatymais nusivyliau, ne todel, kad buvo prastai vaidino, bet todel, kad del tokiu ivairiausiu smulkmenu kurias galejo padaryt. Noriu pasakyt knygos tikrai vertos demesio yra. Kam patinka geri detektyvai + trilerio elementai tas butinai turi sias knygas perskaityti. Kalbant apie filmus amerikieciu pirmoji dalis Mergina su drakono tatuiruote daug geriau pastatyta negu svedu 🙂 va tiek, jeigu gausis sia knyga ir susruosit perskaityti tikrai uztikrinu nenusivilsit ;p

+ Leave a Comment