257(41) Johanna Sinisalo "Trolis"

Johanna Sinisalo “Trolis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: nusipirkau šią knygą, kai tik ji atsirado, o tada pasipylė visokios, arba tiksliau viena nuomonė. Ta, kuri sakė, kad ši knyga labai ypatinga, po jos ilgai negali atsigauti ir pan. Man ji tokio rimto įspūdžio nepaliko. Gal dėl to, kad nėra jokio skirtumo dėl veikėjų orientacijos? Visa istorija tokia, kad homoseksualus (seksualumui knygoje skirta labai daug vietos) M. rado troliuką. Troliukai knygoje yra ne mitinės būtybės, o reti plėšrūs gyvūnai panašūs į kates, dideles kates. Įsivaizduoju net veislę – milžiniškas Korniš Reksas :). Na ir augina jis tą kačiuką troliukų. Anas skleidžia labai daug feromonų, tad visiems aplinkiniams dar labiau suaktyvėja seksualumas. Kas antras skyrius yra straipsniai, ištraukos, mitai apie trolius. Reikia pripažinti, kad daugelis jų nuobodoki. Skaitydama atsiliepimus buvau sau į galvą įkalusi, kad čia bus labai netikėta pabaiga. Vis galvojau kas tas netikėtumas bus? Žmogžudystė? Kas jau čia netikėto? Zoofilija? Šioje knygoje nenustebintų. Tad žinokite šioks toks netikėtumas buvo.
Vienu sakiniu: skaitydama ir perskaičiusi knygą negalėjau ir negaliu atsikratyti minties, kad viskas labai panašu į Hoego “Moteris ir beždžionė”, ne?
Oficialiai: Helsinkyje gyvenantis jaunas fotografas, keliaudamas namo po naktinių linksmybių mieste, susiduria su girtų paauglių gauja, apspitusia sužeistą trolių jauniklį. Ilgai nemąstęs jis išgelbėja bejėgį padarą ir parsineša jį namo, tą akimirką nė nenujausdamas šio lemtingo sprendimo pasekmių. Laikui bėgant trolis ima vis stipriau keisti ir veikti ne tik savo globėjo, bet ir aplinkinių žmonių gyvenimą, įsukdamas svaigią slaptų emocijų, užgniaužtų geismų ir baimių karuselę bei vesdamas tragiškos atomazgos link.
Puslapių skaičius: 280
Knyga nuosava
Perskaityta 2011 04 27

2Comments

Add yours
  1. 1
    Agnes

    Filmą jau rodo. Girdėjau gerų atsiliepimų apie filmą, bet manau, kad reikia pradėti nuo knygos.

+ Leave a Comment