1486(61) Ilaria Bernardini “Geros mergaitės”

Estimated read time 2 min read

Veni Vidi knygos (ex Šiukšlynėlis) atsiliepimas: Ilaria Bernardini “Geros mergaitės”

Ši knyga susilaukė labai daug liaupsių lietuviškame bookstagram’e, bet gana vidutiniškai įvertinta GR (ir negausiai). Aš pati kažkur viduriuke, taip apie 3,5. Lyg ir patiko, bet nepalietė tiek, kiek galėtų išnaudojimo ir neteisybės tema. O gal tiesiog apie manekenes, dailiojo čiuožimo sportininkes, balerinas jau girdėjome daug panašių istorijų. Tad nelieka šoko.

Tačiau tai, kad mes žinome, kas vyksta profesionaliame sporto ar grožio industrijos pasaulyje, nereiškia, kad turime atbukti. Ai, dar viena išnaudota mergaitė? Bet ta mergaitė yra asmenybė. Net jei tai fikcinis veikėjas. Paauglių būrelis – profesionalės gimnastės, kurių kiekviena svajoja apie olimpines žaidynes. Ir jų kelias, nenustebinsiu, grįstas nežmonišku spaudimu, konkurencija, realia mirties ir traumų baime, seksualiniu išnaudojimu, valgymo sutrikimais ir kitomis psichologinėmis problemos. Viskas yra blogai jei esi gera gimnastė ir viskas dar blogiau, jei esi geriausia, ta, kuri turi neapvilti.

Man visą istoriją šiek tiek sugadino pabaiga. O jei kalbame, apie tai, kas patiko, tai būtų pagrindinė pasakotoja, kuri į viską žiūrėjo tarsi iš šalies, neverkšlendama, be savigailos, vietomis su ironija. Tik taip įmanoma išgyventi. Nors “tai “Geros mergaitės” iki galo nėra mano knyga, bet dėmesio ji verta.

Mano įvertinimas: 3.5/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.2

Knygos žanras: romanas

Leidykla: Svajonių knygos
Puslapių skaičius: 192
Vertėjas: Laura Vilčinskaitė

*knygą pirkau


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours