1479(54) Bernardas Gailius “Kraujo kvapas”

Estimated read time 2 min read

Veni Vidi knygos (ex Šiukšlynėlis) atsiliepimas: Bernardas Gailius “Kraujo kvapas”

Nežinau ar ši knyga būtų atsidūrusi mano repertuare, jei nebūčiau pradėjusi klausyti audio formato. Tačiau perklausiau su malonumu. Knygos pradžia neskambėjo kaip grožinės kūrybos tekstas, bet klausėsi labiau kaip dokumentika. Ir nors autorius nesirėmė tikrais istoriniais įvykiais (tik vienas kitas realiai egzistavęs žmogus įkvėpė veikėjus), tačiau tas truputį dokumentinis stilius suteikė autentikos.

Lietuvos partizanai prieš NKVD’istus. Vadas Andrius Karnauskas-Drakonas prieš agentą Maskva. Čia daug mirčių, daug intrigų, netikėtų posūkių, nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių ir sėkmingų išsišukimų iš keblios situacijos. Autorius puikiai perteikė tą partizanų neviltį, kada jie suprato, kad miškuose prieš sovietus nebelaimės.

Viena, kas man kliuvo, tai dialogai. Tikiu, kad jei skaityčiau tyliai, tai pokalbiai skambėtų visai kitaip, nei įgarsinti audio knygoje. Ir nežinau, kodėl, bet lietuvių autorių dialogai (tas pats ir kino filmuose bei serialuose) įgarsinti klausosi keistai nenatūraliai.

Vienu metu lyg norėjau rašyti, kad “Kraujo kvapas” nėra įtempto veiksmo trileris, gal veikiau psichologinis, bet vėliau supratau, kad jis tikrai buvo ir įtemptas, ir veiksmo netrūko. O ir įdomu buvo skaityti apie tuos psichologinius aspektus, pvz., kaip žmogus gali tapti išdaviku ar kovos nuovargį. Neturiu priekaištų veikėjų portretams bei gebėjimui išlaikyti dėmesį iki pabaigos, bei gi tos nežinios, kokia gi ta pabaiga bus.

Mano įvertinimas: 4.5/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4.41

Knygos žanras: trileris

Leidykla: Aukso žuvys
Puslapių skaičius: 480

*knygą klausiau audiotekoje.


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours