1473(48) Leonora Carrington “Klausymo ragelis”

Estimated read time 2 min read

Veni Vidi knygos (ex Šiukšlynėlis) atsiliepimas: Leonora Carrington “Klausymo ragelis”

Vienu metu ši knyga dažnai šmėžavo instagrame ir atsiliepimai daugiausiai buvo teigiami. Tačiau iki galo aš dar nebuvau susidariusi įspūdžio, kas čia per kūrinys. Realistiškas ar ne? Juokingas? Ar labiau graudus?

“Klausymo ragelį” aš klausiau. Dažnai raukiausi, nes įgarsintoja mėgo paspygauti, kai skaitydavo senučių dialogus. Tiesa, į pabaigą nurimo :). Ir kūrinys prasidėjęs gana keista, bet nuo realybės nenutolusia istorija gi baigiasi visiška crazy fantasmagorija. Čia prasideda net savotiška apokalipsė. Yra ir detektyvinė linija. Fantastišku siautuliu ir nuotaka romanas man vietomis knyga panašėjo į “Žmogų mokėjusi gyvačių kalbą”. Ne, ne turiniu, ne siužetu, bet atmosfera, kuomet nežinai, ką dar tokio netikėto autorė kels į paviršių.

O viskas prasideda gana banaliai. Viena šeima išgrūda savo nukaršusią močiutę į savotiškus globos namus. Jau vien nameliai ir jų aprašymas verti dėmesio. Vietomis kikenau, pvz, kai pagrindinė veikėja gavo draugės laišką, kuriame anoji kuria išgelbėjimo iš “kalėjimo” planus.

Kaip minėjau, aš knygą klausiau ir dėl to vertinu geriau. Nežinau ar skaitydama tas apokaliptines scenas nebūčiau norėjusi perversti puslapių. Tačiau, kai man jas įgarsino kažkas kitas, tai visai smagiai skambėjo.

Turi ši knyga ir gilesnę potekstę. Juk ji apie tai, kaip visuomenė nurašo senukus, ypač jei jie turi kažkokią negalią. Neprigirdi? Vadinasi esi nukaršęs ir kvailas. Geriausia tave paslėpti nuo draugų, svečių, o ypač savęs, o tobuliausia būtų, kad nepersistengtum ilgai gyvendamas.

Ir liūdna, ir smagi, ir fantastiška knyga.

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.60

Knygos žanras: trileris

Leidykla: RARA
Puslapių skaičius: 188
Vertėjas: Emilija Ferdmanaitė

*knygą klausiau audiotekoje


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours