1470(45) Sofie Sarenbrant “Atpirkimo ožys”

Estimated read time 2 min read

Veni Vidi knygos (ex Šiukšlynėlis) atsiliepimas: Sofie Sarenbrant “Atpirkimo ožys”

Aš gana retai detektyvams duodu penkias žvaigždutes, bet net pati nežinau, kas taip užkabino, kad negalėjau atsitraukti. Juk erzinančių dalykų buvo. Pvz., tai, kad čia yra šešta serijos dalis (pasirodo kita leidykla buvo išleidusi ir pirmą knygą, jau nusičiupau bookswap’e). Ir būna kūrinių, kuriuose ta veikėjų priešistorė tik tarp kitko, bet būtent čia labai kliuvo. Visų pirma šiek tiek spoilinama, o ir atrodo, kad tos buvusios bylos pasitaikė tikrai neeilinės ir norėtųsi apie jas paskaityti. Keisti ir tyrėjų tarpusavio santykiai, o to keistumo paslaptis, įtariu irgi praeityje.

Atmetus šiuos trūkumus detektyvas puikus. Nusikaltimas, motyvas, tyrimas – viskas išpildyta, nenuobodu, neištęsta. Tai, kad knygoje veikia ir vagišius statybininkas iš Lietuvos manęs nestebina. Nes būtent jo padėtis čia buvo tinkamai išnaudota.

Man užteko to, kad negalėjau “Atpirkimo ožio” padėti į šalį. O taip, tiesą sakant, nutinka vis rečiau. Jei mėgstate žanrą, jei nesibaidote to, kad čia ne pirma serijos dalis, tai tikrai rekomenduoju. Kiek spėjau pamatyti atsiliepimų, tai ne man vienai patiko.

Mano įvertinimas: 5/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.64

Knygos žanras: detektyvas

Leidykla: Balto
Puslapių skaičius: 366
Vertėjas: Mantas Karvelis

*knygą padovanojo leidykla


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours