1431(7) Hans Rosenfeldt „Vilkų vasara“

Estimated read time 2 min read

[2023 03 28] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Hans Rosenfeldt „Vilkų vasara“

Galbūt aš perskaitau tikrai ne visus detektyvus (ir trilerius), tačiau pastebiu juos beveik visada. Ir nėra tokio, kurio nebūtų mano norų sąraše. Todėl vienaip ar kitaip ir „Vilkų vasara“ būtų patekusi man į rankas. Taip atsitiko „Antanuko“ prenumeratos dėka. Nors iš pradžių labai skeptiškai žiūrėjau į programėlę, vėliau skaitymui nusipirkau tinkamą skaityklę, daugumą knygų šiemet perskaičiau telefone. Šią taip pat. Ir tiesą sakant, tik tingėdama ieškotis kažko kito aš ją ir įveikiau. Nebuvo itin blogai, bet aplink šimtai geresnių detektyvų.

Iš dalies, problema ta, kad aš mažiau mėgstu detektyvus apie visokias nusikaltėlių gaujas, narkotikų grupuotes ir pan. Serijiniai žudikai ir psichopatai gi daug įdomiau. O ši knyga dar turėjo ir nevykusių tarantiniškų apraiškų, pvz., kuomet mafijos siųsta mergužėlė pasimėgaudama išskerdžia gaują blogiukų. Pagrindinė tyrėja taip pat nesužavėjo. Nebūtina perskaityti daugybės detektyvų, kad žinotumėte tą klišę, kad policininkė (ar kažkas kitas tiriantis bylą) bus paskendęs asmeninėse problemose, arba girtuokliaus, arba bus kažkaip kitaip psichologiškai sužalotas. Šita Hana dar gi kenčia nuo menopauzės ir dėl to visus apstaugia.

Istorijoje man viskas atrodė arba nelogiška, arba keista, arba pritempta. Nepatikėjau nė viena siužetine linija. Kiek suprantu, čia yra knygų serija, tad ateityje kitų dalių skaityti neplanuoju.

Mano įvertinimas: 2.5/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.52

Knygos žanras: detektyvas

Leidykla: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla
Puslapių skaičius: 440
Vertėjas: Virginija Jurgaitytė

*knygą skaičiau Antanuke


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours