1429(5) Jean Hanff Korelitz „Siužetas“

Estimated read time 2 min read

[2023 03 14] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Jean Hanff Korelitz „Siužetas“

„Psichologinis trileris“ – skelbia viršelis ir atsivertusi knygą aš tikėjausi pasinerti į įtampos kupiną istoriją. Tik pradžia tokia nebuvo. Ilgai, oi ilgai, aš per ją kapsčiausi, nes, prisipažinsiu, nebuvo labai įdomu skaityti apie vienišą nevykusio rašytojo gyvenimą. Gal kažkiek todėl, kad jis labai nutolęs nuo mūsų šalies. Ten, Amerikoje, viskas kitaip. Vien tik tai, kad pasiekimu tampa leidyba kietais viršeliais. Tuo tarpu pas mus minkštųjų taip lengvai negausi.

Na ir va, verkšleno verkšleno tas knygos rašytojas, o aš vis bandžiau suprasti, tai kame čia trileris. Net veikėjų nėra. Net problemos nėra. Tačiau kažkur ten viduryje viskas persirito į daug įdomesnę pusę. Tiek, kad galiausiai daviau keturias žvaigždes. Negi gaila. Tas rašytojas, nugvelbęs svetimą siužetą, susiduria su anoniminiu teroru. Tada gi pats truputį pradeda žaisti detektyvą, o pati pabaiga man sukėlė šypsena. Ok, galvojau, ačiū autoriau, kad viską taip užbaigei, duok penkis!

Trūkumai: ištęsta pradžia, nuspėjamas blogietis ir legenda. Ištisą knygą buvo kartojama, kad tas siužetas, dėl kurio viskas ir prasidėjo, bus wow, super, nepakartojamas, išmušantis iš vėžių. Tai laukiau laukiau ir likau nesupratusi tos legendos. Siužetas kaip siužetas 😀 😀 😀

Bet man smagu, kai nemečiau knygos ir viskas pakrypo į „negaliu atsitraukti“ pusę.

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3,85

Knygos žanras: psichologinis trileris

Leidykla: Balto
Puslapių skaičius: 354
Vertėjas: Ina Rosenaitė

*knygą padovanojo leidykla.


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours