1423(95)-1425(1) Jennifer Lynn Barnes trilogija „Paveldėtojų žaidimai“

Estimated read time 2 min read

[2023 02 24] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Jennifer Lynn Barnes trilogija „Paveldėtojų žaidimai“

Prisipažinsiu, kad nors YA knygas mėgstu, šios trilogijos skaityti neplanavau. Kodėl? Greičiausiai todėl, kad nepatraukė pavadinimas ir viršelis, tai net tingėjau domėtis apie ką čia viskas. Tačiau kažkada drybsodama ant sofos ir neturėdama jėgų nuo jos pasikelti aš atsiverčiau Antanuką ir tarp pasiūlymų šmėstelėjo pirma dalis. Po gan nevykusio „Vienas iš mūsų meluoja“ detektyvo vis dar norėjau likti jaunimo pasaulyje, tad atsiverčiau. Ir taip prilipau, kad nesulaukiau, kol pasirodys 3 dalis, ją perskačiau angliškai (nors prisipažinsiu, kad aš nejaučiu didelio malonumo skaitydama kita knyga, nes nesu C+ lygio).

Ši knyga nėra iš fantasy ar distopijų srities. Jokių vampyrų, fėjų, anapusinių pasaulių, bado žaidynių. Tačiau man pasirodė mažai įtikinama. Tačiau ką žinau, visko šiame pasaulyje būna. Beje, visas kūrinys priminė kadaise skaitytą „Popierinę princesę“.

Tai apie ką čia viskas? Našlaitė Eiverė netikėtai sužino, kad vienas toks diedukas, baisiai turtingas, paliko jai visą savo turtą. Visą visutėli. Belekiek milijardų dolerių, visokio nekilnojamo turto ir t.t. Vienintelė sąlyga yra gana paprasta: metus išgyventi šeimos name-dvare. Visi kiti dieduko giminaičiai gauna tik simbolinį paveldėjimą ir teisę gyventi tame name, kiek nori, kol Eiverė jų neišvarys. Tarp tų giminaičių gi ir keturi žavūs anūkėliai, dėl kurių lydosi visos panelės. Tam, kad skaitytojams nebūtų per daug nuobodu, tai diedukas prigalvojo visokių galvosūkių. Įsivaizduokit kažkokį labai turtingą pabėgimo kambarių ar protmūšių gerbėją. Na tai tokio lygio viskas. Ir žinoma intrigą, kodėl gi Eiverė, o ne kas kitas nusipelnė tų turtų.

Šiaip tai visai smagi trilogija. Gausu nelogiškų vietų, trilerių elementų (kai sprogsta bombos), yra meilės trikampis (o kaip be jo?), visokių intrigėlių. Tikrai neprailgo, nes kai skaitau YA, aš per daug nesikabinėju. Būtų kvaila jei keturiasdešimtmetė teta vartytų akis dėl paauglių knygų.

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4.23, 4.26, 4.18

Knygos žanras: romanas jaunimui

Leidykla: Alma Littera

*knygas skaičiau antanuke, trečią dalį pirkau google books.


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours