1420(92) Beth O’Leary „Tavo vietoje“

Estimated read time 2 min read

[2023 02 09] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Beth O’Leary „Tavo vietoje“

Šią knygą atsiverčiau gruodį, kada norėjosi, kažko labai lengvo ir jaukaus. Kaip tik tuo metu mūsų šeimoje atsirado poros mėnesių šuniukas. Tuo pačiu ir įtampa, bemiegės naktys, nuolatinis lakstymas į lauką, kandžiojimasis. Po tokios tik griūdavau į lovą be jėgų, tačiau juk negaliu be skaitymo. Sudėtingesnės knygos dar ir dabar nelimpa, o štai visokie romaniukai – tik paduok, nors mano tempai gerokai sulėtėję.

„Tavo vietoje“ iš tiesų yra labai miela knyga. Nuspėjama kaip du kart du. Tačiau ją skaityti buvo smagu. Lina niekaip negali susitaikyti su sesers mirtimi, dėl to kaltina savo motiną, nebesusitvarko darbe, kol galiausiai ją išspiria ilgų atostogų. Ailinė – Linos močiutė. Ji gi prieš mirtį dar norėtų nueiti į vieną kitą pasimatymą ir susirasti vyriškį, vietoje to, kuris kadaise pasipustė padus. Tik va jos kaime šioms ambicijoms vietos nėra. Ir taip nutinka, kad šios dvi moterys susikeičia vietomis. Lina savo atostogas pasiryžusi praleisti kaime, kur pasirūpins Ailinės įsipareigojimais bendruomenei. Tuo tarpu močiutė varo į Londoną ir apsigyvena su Linos buto draugais.

Žinoma, kad nuo pat pradžių aišku, kad patirdamos įvairius nuotykius, sutikdamos skirtingus žmones, moterys atras savo vietą pasaulyje ir supras, kas iš tiesų yra svarbu. Nėra čia intrigos, o ir veikėjai, nors ir žavūs, tačiau gana stereotipiniai, bet autorė siūlą vynioja gražiai, skaityti iš tiesų malonu ir po knygos užsilieka šiluma.

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.98

Knygos žanras: romanas

Leidykla: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla
Puslapių skaičius: 376
Vertėjas: Emilija Visockaitė

*knygą pirkau.


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours