1416(88) Sebastian Fitzek „Pacientas“

Estimated read time 2 min read

[2023 01 10] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Sebastian Fitzek „Pacientas“

Prieš daugybę metų skaičiau šio autoriaus knygą „Terapija“. Dabar gi pasitikrinau, ką rašiau. Ir štai „Jau seniai neskaičiau tokios nuobodžios knygos, kuri lyg ir turėtų būti įtempto siužeto. Prisipažinsiu, kad vietomis praleidinėjau ištisas pastraipas. Taip nuobodu man buvo :).“. Akivaizdu, kad visai iš galvos tas Fitzekas išgaravo. Daug palankių atsiliepimų, kuriuose teigiama, kad jis moka kurti intrigą, užsukti netikėtus siužetų vingius ir t.t., nulėmė tai, kad įsigijau bent kelias knygas. Ir pagaliau prisiruošiau vieną perskaityti. Ir kažkaip… Vis dar nuobodoka, gal ne taip baisiai kaip aną kartą.

Tiesą sakant, aš net nežinau prie ko prikibti. Siužetas lyg ir įdomus. Apie dingusio vaiko tėvą, kuris norėdamas priartėti prie galimo žudiko, paslapčia patenka psichiatrinę ligoninę. Veikėjai kaip veikėjai. Yra ir tų žadėtų nenuspėjamu siužeto vingių, tačiau visai nekabino. Kai kurie posūkiai pasirodė pertekliniai. Gal veiksmas rutuliojosi chaotiškai. Gal neįtikino veikėjų problemos, sprendimai ir visa tai kas iš to gavosi… Galiausiai kai viskas išsirišo, nepaliko „oho“ jausmo. Taip, susukta, painu, bet nelabai įdomu.

Mano įvertinimas: 2,5/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4.22

Knygos žanras: trileris

Leidykla: Jotema
Puslapių skaičius: 336
Vertėjas: Lina Žukauskaitė

*knygą pirkau


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Renolda

    As lygiai taip pat – Terapija, skaityta senokai, patiko, o neseniai skaiciau Dovana – labai vidutine… Nors dabar pasitikrinau – daviau 3 zvaigzdutes GR – tikrai per daug.

+ Leave a Comment