1409(81) Donato Carrisi „Blogio žaidimas“

Estimated read time 2 min read

[2022 12 06] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Donato Carrisi „Blogio žaidimas“

Donato Carrisi man kelia prieštaringus jausmus. Nors serija apie Milą labai patiko, visgi prie kiekvienos knygos galiu prikibti. Sakytumėt, gi apie viską ir visada taip. Tačiau šiuo atveju dėl to, kad tobulą istoriją sugadina kažkokia neesmine detale.

Nuo pirmosios knygos negalėjau atsitraukti. Antroji labai patiko. Trečioji sukėlė jausmą „pala, ką?“. Ir kadangi Milos ten beveik nebuvo, tai aš pvz., savo vyrui net rekomenduoju tą dalį iš viso praleist. Jokio nuostolio ir net nesuprantu, kodėl ji GR įvertinta geriausiai.

„Blogio žaidimas“ vėl grįžta į senas geras vėžes. Įtemptas trileris. Detektyvas, kuriame bėgama iš taško A į tašką B ir čia gavus žinių skuodžiama priešinga kryptimi. Lygiai taip dramatiškai sukiojasi ir siužeto vingiai. Viskas būtų perfektisimo, bet žinote, kas mane erzino? Didaktika. Autorius kiekvieną detalę turėjo aiškinti, pvz, vyksta susirinkimas, kalbama apie serijinį žudiką, o Mila mintyse praveda skaitytojams paskaitėlę, nuo kiek nusikaltimų jau laikome eilinį žudiką serijiniu. Tik paminimas koks nors elgesys, jau mintyse skeliama kita paskaitėlė, apie tai kas būdinga vienokiems ar kitokiems nusikaltėliams. Per daug. Per nenatūraliai. Suprantu, kad pirmos knygos sėkmė buvo tas bandymas paaiškinti blogio prigimtį, tačiau gal gi nereikia perspausti?

O šiaip vertinu labai palankiai ir gaila, kad serija baigėsi. Bent kol kas.

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.82

Knygos žanras: detektyvas

Leidykla: Sofoklis
Puslapių skaičius: 320
Vertėjas: Laura Bakšytė 

*Knygą padovanojo leidykla


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours