1407(79) Peter Swanson „Aštuonios tobulos žmogžudystės“

Estimated read time 2 min read

[2022 12 01] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Peter Swanson „Aštuonios tobulos žmogžudystės“

Į šią knygą, nepaisant gerų atsiliepimų, žiūrėjau gana skeptiškai. Bėda ta, kad aš iš anksto nusistačiusi prieš literatūrą apie knygas, bibliotekas ar knygynus. Nežinau kodėl, bet mane ši tema atstumia. Visada atrodo, kad čia pigus triukas, nes knygų gerbėjams viskas, kas apie knygas tikrai sueis :). Ai, ir sueina, nes kiek skaičiau, nepaisant išankstinių nusistatymų gi būdavo neblogai, gerai arba labai gerai. Ir šis detektyvas visai patiko.

Pagrindinis veikėjas – detektyvų ir trilerių knygyno savininkas. Pats faktas, kad gali egzistuoti dedikuotas knygynas, man visai įdomus. Patiktų, nors Lietuvoje toks šansų išgyventi neturi.

Šiame kūrinyje minimos aštuonios kriminalinės knygos. Ir jei esate tas, kurį piktina spoileriai, tai žinokit, kad visų jų turinys (ir pabaiga) daugiau mažiau atskleisti. Aš pati neskaičiau nei vienos, bandžiau tik „Slaptą istoriją“. Bet tai buvo viena nuobodžiausių į rankas patekusių knygų, nes aš iš esmės nerandu žavesio snobizme bei alkoholizme.

„Aštuonios tobulos žmogžudystės“ man patiko ramumu. Tai klasikinio stiliaus detektyvas, kuriame nevyksta skerdynės, autorius nebando šokiruoti žiaurumu ir pasitelkia kitų stebinimo būdų. Veikėjai pasirodė faini ir tiesiog mėgavausi sekdama kaip čia viskas išsirutulios. Nepasakyčiau, kad pabaiga labai nustebino, bet ji geriausia, kas man šauna į galvą.

Imkit ir skaitykit, jei norite pasibastyti po senus knygynus, išgirsti istorijų apie keistus pirkėjus ar pasijuokti iš personažo, kuris tik apsimetinėja, kad skaito knygas. Ir tiesa, turbūt numanot, kad tame knygyne gyvena ir katinas, ane?

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.64

Knygos žanras: detektyvas

Leidykla: Balto
Puslapių skaičius: 272
Vertėjas: Ina Rosenaitė

*Knygą padovanojo leidykla


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours