1394(66) Meg Mason „Regis, man ne viskas gerai“

Estimated read time 2 min read

[2022 09 19] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Meg Mason „Regis, man ne viskas gerai“

Šiame atsiliepime turbūt daugiau kalbėsiu apie dalykus, kurie skambės kaip kritika, tad iš karto sakau, kad knygai daviau 4 žvaigždutes iš 5. O aš tikrai tų žvaigždžių skūpinu. Taigi, turėkit omenyje, kad bent iš smalsumo rekomenduoju šią knygą paskaityti visiems tiems, kurie mėgsta nesudėtingai aprašytą sudėtingą gyvenimą. Taip pat įspėju, kad negalėsiu pasakyti, kas nepatiko be lengvo kalibro spoilerių. Jei nė truputį negalite jų ištverti, čia ir sustokite.

Knyga pasakoja apie Martą, kuriai apie keturiasdešimt, kuri niekada nenorėjo ir neturi vaikų. Natūralu, kad iš karto radau čia savęs. Sveiki, spalio 13 man stuktels 40 ir aš neturiu bei nenoriu turėti vaikų. Kaip gi negalėjau nepanerti į knygą visa galva? O kur dar chaotiška šeima, kur vienas piktnaudžiauja alkoholiu, o kitas daug ką ignoruoja. Mhm mhm.

Septyniolikmetę Martą ištinka panikos priepuolis ir nuo tada ji visą gyvenimą kovoja su psichologinėmis problemomis. Man patiko mintis, kad depresija gali ištikti bet ką. Mes nesame nuo to apsaugoti. Įdomu buvo skaityti apie visos šeimos santykį su sergančiu žmogumi ir jo paties ryšius su pasauliu. Bet štai čia ir spoileris. Galiausiai paaiškėja, kad oi ne, čia turbūt gi stigmatizuota paveldima liga. Ir čia autorė, mano akimis, nubraukia tą „gali ištikti kiekvieną“ į „ai tai čia tavo teta sirgo ir tėvo giminė sirgo, tai nieko nuostabaus, kad susirgai“. Dar daugiau, vėl spoileris, su džiaugsmu sutikusi veikėją, kuri nenori vaikų, aš turiu nusivilti – nori ir dar kaip ir dalis visų psichologinių problemų yra dėl to noro, bet bijojimo turėti. Damn, amžinai visos bėdos dėl šito, ar ne?

Pliusas autorei už humorą. Man patinka toks juodokas.

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4.16

Knygos žanras: romanas

Leidykla: Svajonių knygos
Puslapių skaičius: 352
Vertėjas: Ieva Sidaravičiūtė

*Knygą įsigyjau savo lėšomis.


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Vaida

    Aš skaitydama knygą visą laiką spėliojau kokia jinai ten liga serga. Kaip nusivyliau sužinojusi tiesą 🙁

+ Leave a Comment