1379(51) Andy Weir „Projektas „Sveika, Marija“

Estimated read time 2 min read

[2022 08 08] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Andy Weir „Projektas „Sveika, Marija“

Kiekvieną kartą rašydama apie mokslinę (ir visą kitą) fantastiką noriu pasiteisinti, kad nesu didelė fanė, nes tiesiog neskaičiau dar daug klasikos ir t.t. Tačiau kiekvieną kartą mėgaujuosi ir gaudau visas pasirodančias knygas, tad esu nuoširdi mėgėja, o skaitydama fantastiką aš dažniausiai ir vėl jaučiu tą jaudulį, kurį jausdavau vaikystėje, kai atsiversdavau bet kokio žanro nuotykių kūrinį. O kur dar visos aktualios temos, pvz., tai, kaip elgiamės su savo planeta, kuriomis būna apkamšytas sci-fi?

Andy Weir – smagus rašytojas. Kad ir kokio storio jo kūrinys – neprailgsta. Kad ir kokiose niūriose aplinkybėse atsiduria veikėjai – prajuokina. Šį kartą fabula paprasta. Gęsta Saulė ir Žemei ateina galas. Mokslininkai suvokia, kas kenkia Saulei – tokios mažos gyvybės formytės. Randa analogišką žvaigždę su analogišku užkratu, kuris kaip ir nekenkia, tad nusprendžia išsiųsti mokslininkų grupę išsiaiškinti, kas gi ten kitaip ir ar įmanoma pritaikyti Saulės sistemoje.

Bėda ta, kad mokslininkų grupė, išsiųsta komos būsenoje, sumažėja iki vieno žmogelio – pagrindinio veikėjo, kuris atsibudęs nesusigaudo nei kas jis toks, nei kur yra. Na, o po to jau jam tenka spręsti daugybę kitų problemyčių: laive, Žemėje ir kitose sistemose. Ką veikti bus.

Perskaičiusi knygą net su dviem žmonėmis diskutavau apie reliatyvumo teoriją ir reliatyvų laiką. Nu nes žiauriai įdomi tema, kai bandai suvokti tai, kad laikas yra nepastovus. Žodžiu. Būna įdomios knygos, kurios sukelia minčių ir diskusijų. Ši yra viena tokių. Labai patiko ir tikiuosi ne paskutinė.

Kaip visada gerus dalykus reikia girti, tad papildomai kartelį dar džiaugiuosi, kad leidyklos vis dažniau drįsta leisti fantastiką ir ne tik klasiką.

Mano įvertinimas: 4,5/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4,52

Knygos žanras: mokslinė fantastika
(Mano subjektyvia nuomone) skaitytos panašios knygos:

Maiklas Kraitonas „Andromedos štamas“,
Andy Weir “Marsietis”.

Leidykla: Kitos knygos
Vertė: Saulius Tomas Kondrotas
Puslapių skaičius: 536

*Knygą pirkau


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

Ir visada laukiu laiškų, pastabų, idėjų bei pasiūlymų, kontaktų skiltyje nurodytais adresais.

+ There are no comments

Add yours